Piwo gotowe do oceny
Van Pur, Halne Jasne Pełne
Collapse
X
-
Van Pur, Halne Jasne Pełne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Kupiłem i piję z dwóch powodów.
To nowość, a po drugie starszy brat tego piwa, czyli Halne Mocne i jego plastikowe pozostałości walają się wszędzie, czy to nad jeziorem, czy rzeką, a nawet w centrum miasta ( brudasy )
Czyli ulubionym piwem ełckich pijaków jest Halne Mocne... wiem co piszę.
Halne Jasne ma z trudem wyczuwalny zapach, bez wad, ale i czegoś przyjemnego. Trochę owoców i słodyczy.
Piana beznadziejna przy dosyć dużym wysyceniu.
W smaku wyjątkowo wodniste przy 6% alkoholu. Tu jest trochę goryczki, mało przyjemnej, żelazistej lekko muśniętej słodem.
Kolor ładny, złoty.
Piwo puszkowe z datą do 30.10.2015. Najbardziej poraża wodnistość. Piłem pierwszy raz i pewnie ostatni.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne, bledsze złoto. [3]
Piana: Tylko przy nalewaniu większa potem cienka warstewka. Mini lejsing. [2.5]
Zapach: Słodkawo słodowy. [2.5]
Smak: Słodkawy, słodowy, leciutki kwasek jakby odzbożowy. Goryczki chyba nie ma. [2.5]
Wysycenie: Około średniej. [2.5]
Opakowanie: Typowe dla taniego piwa. Dobrze że nie przeładowane np. głupimi sloganami. [2.5]
Uwagi: Kupione bo nowość. U nas też widzi się dużo czarnego Halnego w plastiku po trawnikach itp. do tego dojdzie teraz czerwone.
Piwo dość wodniste ale nie tak przykre jak czarne.
Moja ocena: [2.525]Last edited by Javox; 2015-04-18, 14:44.
Comment
-
Comment