Wąsosz, [Olimp] Demeter

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dzoshu
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.12
    • 496

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, zamglone. [4]
    Piana: Średnie pęcherzyki, osadza się warstwą na powierzchni, oblepia szkło. [4]
    Zapach: Żywica, skoszona trawa, tytoń na pierwszym planie, na drugim słodka nutka owocowa. [4]
    Smak: Słodkawe na wstępie ale po chwili pojawia się mocna kontra z orzeźwiającą żywiczną goryczką. [4]
    Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego, tutaj pasuje. [4]
    Opakowanie: Fajna estetyka, dokładny skład. [4.5]
    Uwagi: 30.06.15. Lekkie i orzeźwiające, bardzo przyjemne w odbiorze.

Moja ocena: [4.025]
    Attached Files
    Last edited by Dzoshu; 2015-02-11, 21:05.

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, śladowo zamglony. [4]
      Piana: Kremowa, drobna, niewysoka i nietrwała. [3]
      Zapach: Sosna, sosna, sosna. A pod nią położył się mokry pies (nieduży jakiś). [3.5]
      Smak: I jeszcze jeden, i jeszcze raz... Kolejne w sumie banalne piwo, zbyt piołunowe i jednostronne w swojej chmielowo-sosnowej goryczce... [3]
      Wysycenie: Niewysokie. [4]
      Opakowanie: Olimp przyzwyczaił nas już do klimatów mitologicznych i wysokiej jakości etykiety. Brawa za konsekwencję! [4]
      Uwagi: W zalewie ajp-srajp trzeba się teraz znacznie bardziej nagimnastykować, aby wybić się ponad przeciętność, niestety. Albo stety .

Moja ocena: [3.325]

Comment

• mrmaki
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2013.08
        • 25

Ocena z ARTomatu

Kolor: Na ok 15-20 EBC. Bursztynowy. Lekko mętny. [4]
        Piana: Średnio i drobno pęcherzykowa. Dosyć szybo opada. Nawet nie klei się do szkła. [2.5]
        Zapach: Chmielowy. Bardziej ziołowy niż owoców cytrusowych. Czuć lekką kanalize. Być może to siarkowodór. Ten ziołowy podsuwa mi też fenole. Nie jestem pewien co to jest. [2.5]
        Smak: Goryczka naprawdę przeciętna. Bez szału. [3]
        Wysycenie: Jest ok. [4]
        Opakowanie: Ładne. Nawet bardzo. Jedyny minus to brak dedykowanego kapsla. [4]
        Uwagi: Obawiam się że Olimp zaczyna zmierzać w nie tą stronę w którą powinien. Zaczyna tworzyć piwa naprawdę średnie w swojej klasie. Nie wiem na ile jest to strategia aby przyciągnąc osoby które jeszcze nigdy w życiu nie próbowały takich gatunków jak IPA AIPA APA a na ile zwykły spadek formy.

Moja ocena: [2.925]
        India Pale Ale - recepta na dogodne życie

Comment

• cyoorka
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.03
          • 338

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnobursztynowe, opalizujące. [3.5]
          Piana: Obfita, zbudowana ze średniej wielkości pęcherzyków, niezbyt trwała, bardzo dobrze oblepia szkło. [4]
          Zapach: Słodkie białe tropikalne owoce, niezbyt intensywny. [3.5]
          Smak: Średnio treściwe, owocowo słodkie, z wyraźnym akcentem słodowym, biszkoptowym. Goryczka średnia, żywiczna, lekko zalegająca. [4.5]
          Wysycenie: Średnie. [4.5]
          Opakowanie: Typowo olimpijskie, jednak nie znajdzie się wśród moich ulubionych. [4]
          Uwagi:

Moja ocena: [4.025]

Comment

• titan
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2014.08
            • 122

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemno złoty, delikatnie mętny [4.5]
            Piana: średnio obfita, szybko opada, pozostaje obwódka [3.5]
            Zapach: intensywny zapach, słodkie owoce tropikalne, karmel, cytrusy, trochę żywicy [4]
            Smak: cytrusowo-żywiczne ze średnia żywiczno-kwaskowa(moze to od tej trawy lub skorki) goryczką, troszke zalegającą, niestety [4]
            Wysycenie: odpowiednie [4]
            Opakowanie: fajna etykieta, ciekawy projekt, kapsel golas [4.5]
            Uwagi: bardzo pijalne, poprawna AIPA szkoda, że nie czuć tych dodatków

Moja ocena: [4]

Comment

Przetwarzanie...