Bartek, [Doctor Brew] Barley Wine

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rafalek21
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2015.04
    • 1407

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny bursztyn, klarowny. [4.5]
    Piana: Niewysoka, beżowa niezbyt trwała, ale za to ładnie zdobi szkło. [3]
    Zapach: Trochę jakby białe wino, karmel, jest też lekka nuta alkoholowa, ale całkiem przyjemna. Czuć tu amerykańskie chmiele, ale są one jakby zbite w całość, przez co ciężko wyodrębnić poszczególne aromaty. [3.5]
    Smak: Solidna słodowość, słodkie, trochę jak syrop, karmel, gęste, wysoka ziołowa goryczka, trochę jakby tytoń, rozgrzewający alkohol, ale w smaku jest go niedużo i nie przeszkadza. Bardzo dużo ciała. [4]
    Wysycenie: Niskie - dobrze pasuje. [4.5]
    Opakowanie: Ładna etykieta, szczególnie jak na DB, pełny skład. [4]
    Uwagi: Ciężkie, ale smaczne piwo. Mam niewiele doświadczenia z tym stylem, więc ciężko mi powiedzieć czy jest to dobre wino jęczmienne, ale na pewno nie jest to IIPA. Warka do 10.06.2017, butelka 0,5l.

Moja ocena: [3.775]

Comment

• yoxik
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.10
      • 427

Bartek: [Doctor Brew] Barley Wine
      Ekstrakt: 24.0% wag. | Alkohol: 10.5% obj. / 7.875% wag.
      Warka do 10.06.2017 pite w terminie

Piana niewielka, drobna, trwała. Kolor bursztynowy klar z pływającymi drobinkami. Aromat słodowy, słodki, karmel, szczątkowo amerykańskie chmielenie, delikatnie przebija masełko. Smak, wyraźne łodygowe-trawiaste chmielenie, słodycz, karmel, pełnia, na finiszu leciutko alkohol. Amerykańskich chmieli w smaku niewiele za to goryczka wysoka i dominująca, piwo dobre, w stylu ale niczym nie powala. porządny BW ze względu na cenę do zapomnienia. HB z Alebrowar lepsze i tańsze.
      Również tutaj
      https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/

Comment

• SeeJay
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2016.04
        • 239

Barley Wine od Doctor Brew? Prawdę pisząc jestem zaskoczony tym piwem - na plus!
        Amerykański chmiel (czuć kwiatowo-poziomkową Ellę) + wyraźna karmelowość, czy też dosadniej określając "słodycz" na drugim planie niesamowicie się sprawdza. Fajny kontrast. Jest dobrze, mam wrażenie, że piję bardzo szlachetny alkohol.
        Nuty drewniane (bardzo subtelne), ziołowo-słomkowe, jak ktoś wcześniej napisał "syropowe". Piwo grzeje niczym skrajne imperial IPA. Nasycenie niskie, wysoka pijalność przez co piwo może być zdradliwe

Jak najbardziej do powtórki!

Warka do 06.10.2017. Kupione za 14 złotych "z groszami".

Comment

• Dzoshu
          Porucznik Browarny Tester
          • 2013.12
          • 496

Kolor: Miedziany, klarowne.
          Piana: Niezbyt obfita, duże pęcherzyki, szybko redukuje się do obrączki.
          Zapach: Karmel, syrop, żywica, nutka trawiasta. Mało intensywny, średnio przyjemny.
          Smak: Słodkie ale dość wodniste. Karmel, żywica, mało tu się dzieje. Goryczka za wysoka, nieprzyjemna, zalegająca. Drapiący alkohol na finiszu.
          Wysycenie: Wysokie, mogłoby być niższe.
          Opakowanie: Nudna etykieta, niedokładny skład.
          Uwagi: Warka 10.06.2017 Wysokie wysycenie, przesadzona goryczka, ogólna nuda.
          Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
          X