Amber, Po Godzinach - Koźlak Pszeniczny

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • GSE
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 424

Ocena z ARTomatu

Kolor: błotnisty: rubinowo-brunatny, mętny [4]
    Piana: dość wysoka, średnio trwała [3.5]
    Zapach: po ogrzaniu czuć złożoność i świeżość: goździkowo-bananowy, karmelowo-słodowy, melanoidynowy, nieco estrowy [4.5]
    Smak: niestety nie potrafię porównać z zeszłoroczną warką, która rozpoczęła serię "Po godzinach" - pamiętam tylko, że wtedy też byłem pod wrażeniem smaku, łączącego zalety koźlaka z Bielkówka i dobrego pszeniczniaka. czuć karmel, fenole, nuty tostowe, treściwość. najciekawsze jednak jest jak mocno to piwo rozgrzewa - alkoholu niewiele ponad 6%, ale posmak ciemnego rumu - po przełknięciu paloność i słodycz brązowego cukru [4]
    Wysycenie: duże: nie zdążyłem dopić, zostawiłem końcówkę w butelcę i po ponad 2h nadal było czuć bąbelki [3.5]
    Opakowanie: konsekwentny styl jak we wszystkich z serii. szanuję i lubię [5]
    Uwagi: partia do 03.08.2016 L1/3F. kupione w kleszczewskim Gościńcu dla Przyjaciół (butelka za 8zł)

Moja ocena: [4.15]

Comment

• Pivotal
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2013.05
      • 671

Ocena z ARTomatu

Kolor: Brudnego brązu, całkowicie nieprzejrzysty, dużo osadu, piwo było dość gęste. [4.5]
      Piana: Bardzo wysoka, trwała, drobno- i średnioziarnista, powoli maleje do półcentymetrowej warstwy, pozostaje do końca. [5]
      Zapach: Bananów, karmelu, goździków... pojawiają się nuty drożdżowe oraz biszkoptowe i kakaowe. [3.5]
      Smak: Bananowy, karmelowy, kakaowy, biszkoptowy, goździkowy, orzechowy, śliwkowy i zbożowy. Goryczka wyczuwalna, alkohol delikatnie rozgrzewa przełyk. [4]
      Wysycenie: Było do samego końca. [4]
      Opakowanie: Firmowe z tłoczeniami, etykiety podobne do innych z tej serii, podany skład i ekstrakt. Kapsel z nadrukiem. [4]
      Uwagi: 3.08.2016 L1/3F, wypite 17.07'16. Porządne, ciężkie i treściwe piwo... z pewnością nie orzeźwia jak chciałby sam wytwórca. Warto spróbować. **195**

Moja ocena: [3.95]

Comment

Przetwarzanie...
      X