Piwo gotowe do oceny
Pracownia Piwa, [Pracownia Piwa] [Szałpiw] 4
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Dyczkin, ty się spisuj dobrze - konkurencja, do tego młoda w fachu, depcze ci po piętach. Jeszcze robi błędy, ale może się wyrobi.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
-
Wątek oczywiście bardzo merytoryczny.....
Myślałem że jak się zakłada nowy watek o konkretnym piwie, to coś trzeba o piwie napisać.
Od zakładania "pustych" wątków o piwach polskich jest tu chyba Dyczkin.Last edited by sibarh; 2015-02-14, 10:30.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, piwo lekko mętne [4.5]
Piana: Pokaźna biała, drobnopęcherzykowa czapa, która całkiem długo się utrzymuje [5]
Zapach: Baaardzo ciekawy - na początek silne nuty kawowe, zupełnie nie przystają do barwy, później zmieniają się w akcenty korzenne, pieprzowe, w tle wyczuwalne delikatne cytrusy, melon, winogrono, po czym obydwa nurty zgrywają się ze sobą, żeby pod koniec przybrać charakter czerwonej papryki :? (tak mnie też to zdziwiło - złożony, ciekawy i niespotykany aromat, chociaż w pewnym momencie piwo aromatem przypomina nieco węgierski gulasz - ja wiem, że brzmi to dziwnie, ale tak to odczuwałem [4.5]
Smak: Tutaj dominują akcenty korzenne, pieprzowe, znowu kojarzące się z papryką (łagodną, nie ostrą), troszkę brakuje mi dzikich akcentów "wiejskich", niemniej jednak piwo jest orzeźwiające, dość wytrawne, chociaż z drugiej strony bardziej degustacyjne, niż sesyjne [4]
Wysycenie: Na średnim poziomie, przyjemnie musuje, bardzo pasuje do takiego piwa [5]
Opakowanie: Lubię te małe pokale 0,2 w Tap House, a tak poza tym to "4" na tablicy i to tyle jeżeli chodzi o opakowanie [4]
Uwagi: Przeciekawe piwo, mocno niesztampowe i zaskakujące, początkowo mamy wrażenie, że autorom przyświecała koncepcja odwrotna do idei Black IPA, czyli chcieli zrobić jasne piwo, które wąchając odbiorca będzie myślał, że trzyma w ręce coffee stouta. Raczej do spokojnego raczenia się i degustacji, niż do wychylenia trzech pod rząd
Moja ocena: [4.35]Comment
-
Wczoraj spróbowałem w Strefie Piwa mimo sceptycznego nastawienia (jakoś kawa w piwie mi nie pasuję od jakiegoś czasu) pozytywne zaskoczenie piwo ciekawe smakowo takie fajne walka kawa kontra reszta świata. Zapach może mniej przez kawę na starcie przede wszystkim ta kawa i to raczej gorszego sortu później wliczały się inne aromaty q pewnej chwili czułem jakby kawę z cytryną nawet fajnie.
Ciekawy i udany eksperyment piję się wielowątkowo raczej do spokojnej degustacjiComment
Comment