Piwo gotowe do oceny
Słodowy Dwór, Biebrzańskie - Belgian Pale Ale
Collapse
X
-
Słodowy Dwór, Biebrzańskie - Belgian Pale Ale
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy ze śladową zawiesiną. [4]
Piana: Brudnobiała, drobna, niewysoka i nietrwała. Prawie nie ma o czym pisać... [2.5]
Zapach: Owoce, cytrusy, lekki powiew rozpuszczalnikowy... [3.5]
Smak: Tępawa goryczka ze śladem owocowym i karmelowym. [3.5]
Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4]
Opakowanie: W stylu browaru, eleganckie i dopracowane. Litery niezmiennie mi przeszkadzają... [4]
Uwagi: Hm..., no, to piwo urzekło mnie w nienarzucającym się stopniu...
Moja ocena: [3.475]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny bursztyn [5]
Piana: biała, drobna, opada powoli ale zauważalnie [3.5]
Zapach: słaby ale miły, owocowo-słodowy [3.5]
Smak: w miarę przyzwoita treściwość choć momentami gdzieś ucieka, smak to goryczka, chmielowo-owocowa, fajny balans pomiędzy tymi smakami, dobrze wyczuwalna zbożowa nuta, momentami lekko cierpkawe [4]
Wysycenie: odrobinkę za dużo [4.5]
Opakowanie: fajna ale mało treściwa etykieta, gładki kapsel [4]
Uwagi: Smaczne klasyczne piwko
Moja ocena: [3.85]Last edited by becik; 2015-04-13, 20:38.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn [4]
Piana: Bardzo słaba. Nie udało się nalać pełnej, zwartej czapy i na dodatek to co było i tak zniknęło w 30 sekund [3]
Zapach: Słodkawa owocowość, trochę pomarańczy, trochę jabłek o smaku gruszek (są takie na rynku ) Z tyłu pojawiają się kwiaty i przyprawy, a raczej zioła [3.5]
Smak: Wytrawne, nieco wodniste. Zdominowane przez ziołową, dość wysoką goryczkę. Smaki słodowe i owocowe niemal nieobecne albo przykryte [3.5]
Wysycenie: Średnio wysokie [4]
Opakowanie: Pełna informacja ale etykieta nieczytelna. [3.5]
Uwagi: Niezłe ale pozbawione słodowej równowagi. Stosunkowo wysoka goryczka sprawia, że mógłbym spokojnie wypić jedno po drugim, ale nie na dwa łyki.
Pijałem o niebo lepsze BPA ale nie żal mi wydanych 5,7 zł.
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse1963 Wyświetlenie odpowiedziCztery posty a juz DWA zdjęcia piwa.
Ktoś pilnuje, sprząta w dziale z polskim piwem ???
Mogę dorzucić swoją fotkę
Belgian Pale Ale powinno zostać usunięte w tytule, bo to styl piwa a nie nazwa.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, lekko zamglone. [4]
Piana: Kremowa, średnia w pęcherzykach, słaba w trwałości. [2.5]
Zapach: Bardzo owocowy, śliwkowy, gruszkowy, a nawet są figi. Oprócz tego przyprawy i szmata z wiadra. [3]
Smak: Mało słodu, lekki karmel, goryczka jest przyprawowa, ziołowa i średnia. Z czasem zaczyna być wytrawne i przypomina pomelo połączone z papają. [3.5]
Wysycenie: Średnie, nie przeszkadza. [4]
Opakowanie: Jak zwykle kobieca buzia, tym razem zbyt sci-fi. Styl też jak zwykle mało zauważalny na etykiecie. [3.5]
Uwagi: Piwo nawet dobre, ale jak na Słodowy Dwór jest cienko.
Warka 09.11.2016.
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
Comment