MajEr, AIPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

MajEr, AIPA

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • jacekwerner
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 2859

Kolejne udane piwo z gliwickiego MajEra. W zapachu i smaku cytrusy, owoce tropikalne, żywica, pojawia się też nutka karmelowa
    i wyraźna grejpfrutowa ( ale nie przegięta ) goryczka. Dobrze zbalansowane o wysokiej pijalności/smakowitości/przyswajalności
    ( niepotrzebne skreślić ).
    Piłem zarówno wersję butelkową ( data do 24.02.2015 - na zdjęciu ), jak i beczkową ( nadal dostępna w opolskim Alter Ego ) - ta druga smakowała mi bardziej.
    Attached Files
    Ochotnicza Straż Piwna
    BAZA = 7446

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
      Wąsosz (?), Wawelskie AIPA
      e-prezes
      Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.

Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
      2023-01-29, 17:02
    • darekd
      ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
      darekd
      Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

Ekstr. 15%
      Alk. 6,0%

Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
      Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
      2025-01-22, 22:57
    • ART
      Jastrzębie, AIPA
      ART
      Alk. 5.2 / 14 blg

American India Pale Ale z browaru Jastrzębie.

Jasnozłote, lekko mętne.
      Piana obfita, gęsta i trwała.
      Aromat - spod owocowości z nutkami cytrusów, wyłania się przyjemna acz może nieoczekiwana słodowość.
      Goryczka wysoka, ułożona....
      2024-11-20, 21:50
    • ART
      Wielkie uaktualnienie 2015 - MajEr, Gliwice ul. Studzienna 8
      ART
      Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
      2014-12-18, 22:38
    • kaczka116
      Wąsosz, [Revolta] Orange AIPA
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-06-18, 21:36
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...