Piwo gotowe do oceny
Zodiak, [Browar Centralny] Goldie Basset
Collapse
X
-
Zodiak, [Browar Centralny] Goldie Basset
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Jeden z niewielu ESB które miałem okazję spożyć. Piwo ogólnie naprawdę dobre, fajnie wyważone, nadawałby się na lato. Moim osobistym błędem było spożycie go po McStout z browaru Mason, przez co pierwszy łyk wydawał się mega mydlany, ale całe szczęście po kilku chwilach mydlaność zniknęła i ukazał się cały profil piwka. Stąd sugerowałbym przy testowaniu wypijać go jako jedno z pierwszych piw, potem brnąć w mocniejsze i bardziej intensywne style jak np. IPA.
Jak wspomniałem na początku, fajnie wyważone, po między chmielami i podbudową słodową. Alkoholu nie wyczuwałem, więc to też na korzyść piwa. Dobrze przykryte.
Polecam spróbować, mimo iż nie jestem fanem tego stylu to wypiłem z przyjemnością. Nie można żyć ciagle IIPAmi, AIPAmi, czy Stoutami
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciany. [5]
Piana: Ładna, gęsta, zbita, biała, trwała, acz nieprzesadnie wysoka. Zostawia na szkle spore wąsy. [4.5]
Zapach: Ładny, kwiatowo-ciasteczkowy, lekko ziołowy. [4]
Smak: Fajne to piwo. Zauważalna, ale bardzo krótko goryczka, natychmiast skontrowana ciasteczkowymi i tostowymi posmakami. Trochę chmielowego popiołu, górnofermentacyjne owoce, delikatnie karmelowe. [4.5]
Wysycenie: Prawie nie ma, więc w normie. [5]
Opakowanie: Ładna etykieta, jakaś luźna dykteryjka, skład pełen. [4.5]
Uwagi: Smakowało.
Moja ocena: [4.375]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztyn, lekko "za mgłą" [3.5]
Piana: średnia, cos tam lepi ale nie urywa dupy [3.5]
Zapach: słodki, rześki, kwiatowo chyba goździkowy [4]
Smak: jest słodko, jest mocno chmielowo i słodowo, jest dosyć pełne, gorycz średnia ale ściąga, jakby trochę sprecyzować, karmel + kwiatki + zioła, jest ok [4]
Wysycenie: bardzo niskie [4]
Opakowanie: sa wszystkie informacje, sam wzor taki sobie, podoba mi się grafika na morskie opowieści i skład, wykonanie ok [4]
Uwagi: nie jestem fanem stylu ale ok piwko
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatnobursztynowy, nie do końca przejrzysty. [4]
Piana: Kremowa, drobna, średniowysoka, niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Słodowo-karmelowy z powiewem palonego cukru i owoców (niepalonych ). [4]
Smak: Karmel, owoce, ślad cytrusów, goryczka delikatna. Tutaj także ślad czegoś przypalonego. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Pies (basset) w złotej kamizelce na tle flagi brytyjskiej. Dość oryginalne i dość dziwne. [4]
Uwagi: No, dobra. Bittery czasem można, z przyjemnością, byle nie za często...
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko mętny czerwonawo-herbaciany. [4]
Piana: Początkowa średnia, na dłużej wysepkowata warstwa i pełny lejsing. [3.5]
Zapach: Lekko słodko, mniej znane dobre posmaki cytrusowe i lekkie zioła z biszkoptami. [4]
Smak: Lekka słodkość biszkoptowa, słodka cytrusowość, nie za duża ale dopasowana goryczka ziołowa. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Dość oryginalne a nawet zabawne. Sporo informacji i na dodatek do pieska anarchizująca morska opowieść. [3.5]
Uwagi: Zgadzam się to świetne ESB. Bardziej oryginalne posmaki można tu znaleźć.
Goryczka w ustach trzyma się długo ale "tu to" mi bardzo pasuje. Data 7.9.15. Tylko trzymać ten poziom!
Moja ocena: [3.925]Last edited by Javox; 2015-05-11, 09:52.
Comment
-
Comment