Gościszewo, Rybak

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Gościszewo, Rybak

Piwa z innych browarów będące klonami mają swoje własne tematy, nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego w przypadku Gościszewa te piwa są uważane za jedno. Kto odpowiada za ten bałagan i brak konsekwencji?

Piwo Rybak vel Naturalne Niefiltrowane trzyma poziom, jest po prostu smaczne
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • yaro74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    Piwa z innych browarów będące klonami mają swoje własne tematy, nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego w przypadku Gościszewa te piwa są uważane za jedno. Kto odpowiada za ten bałagan i brak konsekwencji?
    To nie są klony, tylko te same piwa:

cyt.: "W trakcie naszej zmiany etykiet, zmieniliśmy nazwy kilku naszych piw.
    Piwo do tej pory znane jako Naturalne niefiltrowane, już niedługo będzie opuszczać browar jako RYBAK."

Comment

• dadek
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2005.09
      • 4778

No i dlatego powinno być dodane do bazy jako Rybak. Dlaczego pijąc te piwo nie mam nie mieć możliwości wpisania go do DP.

Comment

• dyczkin
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2011.05
        • 3657

Dodaj do DP z uwagą Rybak .
        Ostatnia zmiana dokonana przez dyczkin; 2015-01-30, 06:35.
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13963

Sytuacja z nowymi markami z Gościszewa jest niepoważna. Istnieją dziesiątki klonów tego samego produktu, różnią się tylko nazwą na etykiecie i nie ma z tym problemu. Dlaczego w tym przypadku nei uznać tego za taki sam przypadek klonowania? Tylko wiedza o wycofaniu poprzedniej marki ma decydować o nie dodawaniu jej następczyni? Przecież taki Van Pur niektórych swoich klonów też już nie produkuje, dlaczego są dodawane zatem jego kolejne etykiety? Dyczkin, zamiast się wygłupiać, to dodaj te piwa - przecież co chwilę będziesz miał wpisy "w bazie nie ma piwa Rybak z Gościszewa" itp. I co, będziesz co tydzień się tłumaczyć z tego?
          Jeśli jest to możliwe technicznie, to trzeba wsłuchiwać się w wolę ludu. Zwłaszcza gdy jest do zastosowania od ręki.
          Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-01-30, 09:14.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• becik
            🥛🥛🥛
            • 2002.07
            • 14999

Albo niech przynajmniej wyedytuje nazwy piwa w temacie na np
            Naturalne Niefiltrowane/Rybak
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13963

A tego to już dyczkin zrobić nie może, tylko siła wyższa.
              Jeśli już to Rybak - nazwa aktualna - musi być z przodu.
              Ja bym też łamańca nie dawał, bo to nie musi być zrozumiałe.
              Zrobiłbym tak: Rybak (d. Naturalne Niefiltrowane).
              Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-01-30, 09:50.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• yaro74
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2012.09
                • 2089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek
                No i dlatego powinno być dodane do bazy jako Rybak. Dlaczego pijąc te piwo nie mam nie mieć możliwości wpisania go do DP.
                Ja wpisuje pod Naturalne niefiltrowane, a w swoim spisie wypitych piw mam wpisane tak jak podał Pendragon.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                Sytuacja z nowymi markami z Gościszewa jest niepoważna. Istnieją dziesiątki klonów tego samego produktu, różnią się tylko nazwą na etykiecie i nie ma z tym problemu. Dlaczego w tym przypadku nei uznać tego za taki sam przypadek klonowania? Tylko wiedza o wycofaniu poprzedniej marki ma decydować o nie dodawaniu jej następczyni?
                Jest róznica Van Pur nie przyznaje się, że zmienia etykiety, a piwo jest to samo. Gościszewo podało info, że jest to jedno piwo ze zmienioną nazwą

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                Zrobiłbym tak: Rybak (d. Naturalne Niefiltrowane).
                To jest najlepsze rozwiązanie.

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 24016

Posprzątane.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
                    🥛🥛🥛
                    • 2002.07
                    • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: bursztynowe [5]
                    Piana: kremowa, drobna, gęsta i trwała, osiada bardzo powoli, osadzała sie na szkle mała pajęczyną [4]
                    Zapach: słabiutki ale miły, chmielowo-zbożowy [3.5]
                    Smak: pełne, treściwe, w saku dominowała dość mocna chmielowa goryczka przyjemnie wymieszana ze zbożowym posmakiem, całość dobrze zbalansowana [4.5]
                    Wysycenie: odrobinę za duże [4.5]
                    Opakowanie: nowe etykiety podobają mi się, firmowy kapsel, jest ok [5]
                    Uwagi: Czy to klon czy nie klon piwo bardzo smaczne, warte powtórki

Moja ocena: [4.15]

Comment

• dyczkin
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2011.05
                      • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                      Posprzątane.
                      Wolałbym wg wskazówek yaro74.
                      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemne złoto, trochę więcej niż opalizujący [4]
                        Piana: Średnio wysoka, drobna, bardzo szybko redukująca się do mini obrączki [3.5]
                        Zapach: Gościszewska zbożowość z nutą prażonego słonecznika [3.5]
                        Smak: Pierwsze wrażenie to spora treściwość, wyraźny słód i delikatny kwasek. Końcówka pusta ale za to z wyraźną i przyjemną goryczką [3.5]
                        Wysycenie: Wysokie, w normie choć mi przeszkadzało [4]
                        Opakowanie: Podoba mi się grafika tej serii ale nie lubię wyrzucania szkła do śmietnika bo sąsiedzi słyszą ile w tygodniu wypiłem [3.5]
                        Uwagi: Przypomina Naturalne ale w tych najsłabszych odsłonach.

Kupione w przygodnym sklepie na obniżce (jakoby) za 4,5 zł. Za najdroższe Naturalne płaciłem maksimum 4 zł. Drogie te nowe etykiety

Moja ocena: [3.55]

Comment

• LESNICZYy
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          🥛🥛🥛
                          • 2018.01
                          • 959

Piwo jest słodowe , bez kwasku i z dość niską goryczką . Jest taka lekka słodycz . W sumie piwo podobne jest do Amber Żywe . Kandydat na piwo codzienne ale ja wolę Szeryfa .
                          Attached Files

Comment

• LESNICZYy
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            🥛🥛🥛
                            • 2018.01
                            • 959

Kolejna konsumpcja potwierdziała bardzo dobrą formę tego niepasteryzowanego piwa . Tym razem spożywane w firmowym szkle . Smaczne i pijalne .
                            Attached Files

Comment