Brofaktura, Banickie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24016

Brofaktura, Banickie

Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9802

Ocena z ARTomatu

Kolor: Niezbyt intensywny bursztyn. [4]
    Piana: Biała, bardzo drobna, wysoka, trwała, ładnie brudzi szkło. [4.5]
    Zapach: No tak. Sosna i żywica wybijają się znacząco ponad tło słodowe i karmelowe. [4]
    Smak: Stonowana dość goryczka, zioła, daleki chlebowy ślad i owoce. Smaczne [4]
    Wysycenie: Niezbyt wysokie. [4]
    Opakowanie: Znowu dziwna nazwa. Opakowanie typowe dla browaru: mała flaszka, goły czarny kapsel, klasyczna eta z "B". Niezmiennie mi się podoba. [4]
    Uwagi: Cóż, musiało do tego dojść... .
    Po wypiciu innych piw z Brofaktury to zaskoczyło (?) mnie swą chmielowością. Ale... na plus .

Moja ocena: [4.05]

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19298

Koloru ciemnego złota, z osadzająca się pianą na szkle, mocno chmielone ale; w aromacie żywiczno-owocowe, w smaku wyważona goryczka akuratnie, by pobudzić apetyt... na jeszcze więcej ale. W upalny dzień idealne orzeźwienie! Konkretne i nie przesadzone. Dla już wyedukowanych piwoszy, albo wielbicieli solidnej goryczki. Smaczne. Polecam!
      Attached Files

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19298

Pite ponownie, wczoraj, było równie smaczne i najlepsze z czterech na kranie.

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
          Brofaktura, Micro Hazy IPA
          e-prezes
          Po tym jak przedpremierowo wypiłem nanoIPA nakręciłem się na to piwo widząc je w sklepie. Tu 3,6% alk. czyli więcej niż w nanoIPA. W składzie płatki, słody żytni i owsiany, a do tego hoprate 12 g/l. W składzie też Amore Preta, Książęcy i Citra CRYO. Piwo jest hazy, "soczkowate"...
          2023-09-11, 15:51
        • e-prezes
          Brofaktura, Hoppy Grodzisz
          e-prezes
          Jak wynika z etykiety to koinicjatywa blogerów, szynkarzy i piwowarów przy wsparciu PolishHops, czyli chmielarzy. Napaliłem się na to piwo jak szczerbaty na suchary, bo połączenie klasyka z mocniejszym chmieleniem z polskich odmian zawsze budzi moje zainteresowanie. W sumie takie same miałem...
          2023-04-21, 13:39
        • e-prezes
          Brofaktura, Foreign Extra Stout
          e-prezes
          6% alk., butelka 0,5 w dość śmiesznej cenie w Topazie.

Ciężko się do tego piwa przyczepić, bo ma wszystko co lubię w ciemnych piwach - niższy alkohol niż w porterze, wytrawność ciemnych słodów, bez wyraźnej kwasowości i popiołowego absmaku, treściwość, która "foreigna"...
          2023-02-22, 20:02
        • e-prezes
          Brofaktura, Polish Hoppy Imperial Baltic Porter
          e-prezes
          Alk. 11,2% obj. Piwo we współpracy z Dzikim Wschodem i PolishHops, z użyciem eksperymentalnych i nowych odmian: EXP2/20, Vermelho i Zibi. Baling nie podany. Gustowna buteleczka 0,33. Wszystko ładnie się komponuje, łącznie z samoprzylepną banderolką firmową. Kapsel firmowy. Cena jak na sztosa...
          2023-02-14, 16:30
        • e-prezes
          Brofaktura, Double Black IPA
          e-prezes
          Istnieją różne wersje etykiet (różny ciąg nazw chmieli na froncie oraz ciąg alfanumeryczny pod nazwą piwa), więc może to inne różne warki. Była też wersja z polskimi chmielami tego piwa w kooperacji z Dzikim Wschodem, ale tamto to pewnie już inne piwo. U mnie taka jak na zdjęciu. Piwo...
          2023-02-03, 15:28
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...