Piwo gotowe do oceny
Dziedzice, AIPA żytnia
Collapse
X
-
Dziedzice, AIPA żytnia
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn, delikatna mgiełka w klarowności [5]
Piana: gęsta, drobna, beżowa, utrzymuje się bardzo długo, zostaje w szkle gdy nie ma już piwa [4.5]
Zapach: słaby, kwiatowo-chmielowy, lekkie owoce [3.5]
Smak: pełne, treściwe, wręcz gęste, przyjemna, mocna chmielowa goryczka ale świetnie skontrowana zbożowym akcentem, który łagodzi ją tak, ze razem tworzą świetny smak, w tle wyczuwalny owoce, delikatne słodkie nutki w kącikach ust [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: ładna etykieta, brak mi tylko do szczęścia firmowego kapsla [4.5]
Uwagi: Świetne piwo, tyle w temacie
Moja ocena: [4.4]Last edited by becik; 2015-04-12, 15:18.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Partia 8 termin do 24.06.15 - wręcz duszący diacetyl.
Piwo ogólnie przypomina angielskie ale - brak zapachu typowego dla amerykańskich chmieli, pod cebularzem czuć raczej ziołowy aromat, nie cytrusy. Goryczka wyraźna, lekko zalegająca.
Barwa podchodzi pod miedzianą. Żyto jest, piwo treściwe, wręcz zapychające.
Comment
-
-
Kolor: Miedziany, lekko zamglone.
Piana: Praktycznie żadna, to co udało się wymusić znika po chwili.
Zapach: Słodki, miodowo-herbaciany z nutkami owocowymi. Bardziej przypomina amber niż aipa.
Smak: Biszkopty, owoce, lekka przyprawowa ostrość. Oleista konsystencja. Dość długa tytoniowa goryczka, lekko zalegająca.
Wysycenie: Średnie.
Opakowanie: Nic ciekawego, niedokładny skład.
Uwagi: Warka 24.06.15 Data ważności zapisana długopisem, kraft pełną gębą . Taki mniej wyważony Maorys z Bojanowa. Do wypicia ale nie zachwyca.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika t0malson Wyświetlenie odpowiedziPartia 8 termin do 24.06.15 - wręcz duszący diacetyl.
Piwo ogólnie przypomina angielskie ale - brak zapachu typowego dla amerykańskich chmieli, pod cebularzem czuć raczej ziołowy aromat, nie cytrusy. Goryczka wyraźna, lekko zalegająca.
Barwa podchodzi pod miedzianą. Żyto jest, piwo treściwe, wręcz zapychające.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn z średnim zmętnieniem. [4]
Piana: Dość obfita, bardzo ładnie zbudowana drobna i zbita, średnio trwała, przyjemnie zdobi szkło. [4.5]
Zapach: Słaby (jeżeli chodzi o intensywność), miodowy, nieco owocowy, drewniany. [3]
Smak: Delikatnie owocowe, sporo słodowej słodyczy bardziej przypomina wersje imperialną co nie jest dziwne przy 18° Plato. Goryczka średnia w ziołowym stylu. Piwo jest gładkie ale ciężko określić na ile to zasługa żyta a na ile niskiego wysycenia. [3.5]
Wysycenie: Dość niskie, mogło by być nieco wyższe. [4]
Opakowanie: Nie zachęca mnie szczególnie ta etykieta, brak pełnego składu. [3]
Uwagi: Warka z datą do 24.06.2015. Niczym szczególnym nie zachwyca.
Moja ocena: [3.45]
Comment
-
Comment