Dobrze zbalansowane ciemne, lekko wędzone ale mocne i dobre piwo.
Reden Świętochłowice, [Reden][Kraftwerk] Zabobon
Collapse
X
-
ReCraft (ex. Reden): [Reden][Kraftwerk] Zabobon
Ekstrakt: 18.0% wag. | Alkohol: 6.8% obj. / 5.1% wag.
pite po terminie do 08.06.2015
Piana niewielka trwała. Kolor czerwień mętne. Aromat wędzonka ,karmel, słodko słodowy, mało intensywny. Smak, dużo sie dzieje, pozostałości amerykańskiego chmielenia, żywica, karmel, skórka od chleba, wędzonka ogniskowa, wysoka goryczka lekko łodygowa. Całość ułożona smaki grają, przyjemnie lekko się pije. Bardzo dobre.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/Comment
Related Topics
Collapse
-
21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje
....
-
Channel: Browary polskie
-
-
To jest kontynuacja tego ich piwa ( Stefan's Indian Ale)
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...n-s-indian-ale
Parametry prawdopodobnie te same - ekstr. 17,3%, alk. 7,3% tylko wtedy wspominali o brytyjskiej inspiracji...-
Channel: Niemcy
-
-
Producent: Grupa Reden Chorzów. 12% ekstr., 4,8% alk.
Aromat - na początku łodygowe zielsko od polskich chmieli. Szybko się ulatnia i zostają leciutkie drożdże, zielsko i ciut słodu
Piana - zdecydowanie wysoka, szybko większe bąble i opadanie do trwałego kożuszka
...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Browar z okolic Göteborga warzący od 2012 r.
Alk. 4,2%
IBU 30
https://www.poppels.se/produkt/session-ipa/
Browar warzy jeszcze lżejsze piwo tego typu: Session IPA 3,5%
Aromat - chmielowy, trochę ziół, kwaskowe śliwki, ciut cytrusów, leciutki...-
Channel: Szwecja
2025-02-26, 22:42 -
-
O tym południowo-morawskim browarku, lokalu i miejscu więcej tutaj:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ivovar-lednice
Ekstr. 14%
Alk. 6,3%
IBU 55
Chmiele: Agnus,...-
Channel: Czechy
2025-01-14, 20:27 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment