Gościszewo, [AleBrowar] Hard Bride
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy wpadający w miedź, klarowny [5]
Piana: écru z drobnych ziarenek, opadła do minimalnej warstwy [4]
Zapach: chmielowy: cytrusy, owoce i zioła, kontrują słody z karmelkiem, a po ociepleniu gumą do żucia i odrobiną landrynek. Nuty alkoholowej likierowości czuć na finiszu. [4]
Smak: najpierw czuć słodkawość od słodów z karmelkiem i landrynkami. Nie ma na szczęście powalającej słodyczy z klasycznego BW, bo piwo nie jest ulepkowo gęste. Goryczka średnia i powyżej, w nucie cytrusowej i ziołowej, podbitej przez alkohol. [4]
Wysycenie: średnie jak dla mnie optymalne. [5]
Opakowanie: Klasyczna dla AleBrowar-ków z b.dobrym info na kontrze. [5]
Uwagi: Piwo bardzo udane, do degustacji, trochę lekkie jak na 24-kę no i przydałoby się więcej chmielu.
Moja ocena: [4.15]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowo-brązowy, mętne [3.5]
Piana: ecru, drobna, dość szybko opada do cienkiej warstwy i obwódki wokół szkła [3]
Zapach: lekki, przefermentowanych owoców, słodu [3.5]
Smak: pełne, gęste, treściwe, owocowo-likierowy posmak, momentami zbyt mocno słodkawy, goryczka wyczuwalna w minimalnym stopniu, alkohol - moc wyczuwana w kącikach ust i bardziej w smaku po ogrzaniu piwa, słodowa baza pod koniec łyczka [3.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: pokal w Qufel Ber park, lokalowy wafel [3]
Uwagi: Nie lubię barleyów ale ten daje radę w piciu
Moja ocena: [3.5]Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-11-24, 21:18.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Related Topics
Collapse
-
Późnojesienna aura sprzyja degustacji mocarzy, barley wine dawno u mnie nie gościł, więc jestem ciekaw.
Parametry 12 abv, 24blg, butelka 0,33l. Niefiltrowany niepasteryzowany.
skład zasypu podany - słód jęczmienny, pszeniczny, owsiany, chmiel i drożdże już bez imienia.-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-07, 17:56 -
-
Historyczny browar na Podolu, który od kilku lat eksportuje do Polski, choć w dość ograniczonym zakresie, ale są dostępne m.in. w sklepach z ukraińskimi towarami spożywczymi.
W jednym takich sklepów kupiłem tam podchodząc trochę z dystansem, bo Barley Wine (23% ekstr., 8% alk) w cenie...-
Channel: Ukraina
-
-
Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...2024-12-10, 18:48 -
Cześć, uwarzyłem pierwszego barley wine'a (rozlałem go 19.11.17 - czyli ma teraz dwa miesiące). BLG - 21. Problemem jest całkowity brak piany (no może cienka warstwa przy nalewaniu, która jednak szybko znika).
Jakie mogą być tego przyczyny? Kiedyś miałem podobny problem z...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Czy może ktoś porzucić sprawdzoną recepturę na Barley Wine. Przemierzam się do tego piwa.
-
Channel: Surowce
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment