Piwo gotowe do oceny
Wyszak, Pszeniczne
Collapse
X
-
Wyszak, Pszeniczne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor słomy, mocno zmętnione. [4.5]
Piana: Drobna, biała, opada do kożuszka na powierzchni. Nikłe ślady na szkle. [2]
Zapach: W aromacie banany, pachnie dość świeżo, orzeźwiająco. Lekko kwaskowato. [3.5]
Smak: W smaku wytrawne orzeźwiające. jest słodycz ale miesza się z kwaskowością. Trochę nut pszenicznych. Lekka goryczka. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: [5]
Uwagi: Wszystkie piwa pszeniczne w browarach w Szczecinie ( Wyszak, Stara Komenda, Nowy Browar Szczecin) smakują bardzo podobnie. jakby wyszły spod ręki jednego piwowara.
Moja ocena: [3.475]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty zmętniony, o punkt jaśniejszy od "jasnego", OK. [4]
Piana: Białą, drobna, dość wysoka, ale nietrwała, co dla pszenicy traktuję jako "skuchę". [3]
Zapach: Cytrusy, słód, powiew goździków. Całkiem nieźle. [4]
Smak: Lekki kwasek w typie cytrusowym, potem grejpfrutowa goryczka, dalekie goździki i posmak słodowy. [4]
Wysycenie: Gazu sporo, i dobrze, i nie rozumiem, czemu ta piana taka anemiczna... [4]
Opakowanie: Mały kufelek browaru, może dlatego, że wziąłem zestaw degustacyjny. Wolałbym jednak "pszeniczne" szkło... [3.5]
Uwagi: Brakuje mi trochę treściwości, takiej bardziej "hefe", no, ale piwo generalnie smaczne.
Moja ocena: [3.875]
Comment
-
Comment