Ocena z ARTomatu
Kolor: Mocno zmętnione, może nawet nieco za mocno, kolor pomarańczowy. [4]
Piana: Wysoka, biała czapa. Trwała, średnio- i drobnopęcherzykowa. Piana nie oblepia szkła. [4.5]
Zapach: Mocna wędzonka z niezłym bananem, goździka lekko czuć po ogrzaniu piwa. Wędzonka z stylu ogniskowym i to ona gra pierwsze skrzypce w aromacie, jak na mój gust nieco zdominowała zapach, ale w sumie nie ma co narzekać. [4]
Smak: Piwo jest wytrawne, na pierwszym planie rauch, na drugim weizen. Przyjemne orzeźwiające piwo, w odczuciu nawet leciutko wodniste, goryczka niska, ale wyczuwalna. Przyjemny posmak pszenicznego piwa po przełknieciu. [4]
Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego, osobiście wolałbym niższe. [4]
Opakowanie: Lubię styl etykiet z browaru Reden. Są ładne i schludne. [5]
Uwagi: Warka do 05.10.2015
Moja ocena: [4.1]
Kolor: Mocno zmętnione, może nawet nieco za mocno, kolor pomarańczowy. [4]
Piana: Wysoka, biała czapa. Trwała, średnio- i drobnopęcherzykowa. Piana nie oblepia szkła. [4.5]
Zapach: Mocna wędzonka z niezłym bananem, goździka lekko czuć po ogrzaniu piwa. Wędzonka z stylu ogniskowym i to ona gra pierwsze skrzypce w aromacie, jak na mój gust nieco zdominowała zapach, ale w sumie nie ma co narzekać. [4]
Smak: Piwo jest wytrawne, na pierwszym planie rauch, na drugim weizen. Przyjemne orzeźwiające piwo, w odczuciu nawet leciutko wodniste, goryczka niska, ale wyczuwalna. Przyjemny posmak pszenicznego piwa po przełknieciu. [4]
Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego, osobiście wolałbym niższe. [4]
Opakowanie: Lubię styl etykiet z browaru Reden. Są ładne i schludne. [5]
Uwagi: Warka do 05.10.2015
Moja ocena: [4.1]
Comment