Piwo gotowe do oceny
Miedzianka, Górnik
Collapse
X
-
Miedzianka, Górnik
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowobrązowy zmętniony. [4]
Piana: Kremowa, bardzo drobna, średniowysoka, dość trwała. [4]
Zapach: Słód palony, lekka wędzonka. Delikatne tło karmelowe. [4]
Smak: Wytrawny, ślad kawy i popiołu, posmak wędzonki. W tle słód palony. [4]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Tutaj też goły błękitny kapsel koresponduje z błękitem górniczej podkoszulki. Mnie się podoba . [4]
Uwagi: Smaczne piwo, obserwując w browarze, zdecydowany przebój lokalnej publiczności.
Moja ocena: [4]
-
-
Ciekawy skład tego piwa (Górna fermentacja). Palone słody (pszeniczny grodziski i jęczmienny), monachijski, palony jęczmień a chmiele to Magnum i East Kent Goldings
Aromat - czysty, wędzone i palone słody
Piana - wysoka, drobne pęcherze, średniotrwała
Barwa - ciemny brunatny wpadający w ciemny brąz, mętne
Wysycenie - umiarkowanie wysokie, podszczypuje
Smak - dość wyraźna wędzonka, goryczkowa paloność podkreślona przez moim zdaniem chmiel Magnum, który wzmacnia goryczkę, tony słodowe z czekoladowym muśnięciem, lekka pszeniczna kwaskowość
Treściwość - pełne, nie jest ciężkie
Ciekawe piwo. Lubię właśnie takie, które nie powielają oklepanych stylów. Tu mamy coś jakby górnofermentacyjnego, ciemnego raucha połączonego z grodziszem.
Oryginalne i smaczne. Zapewne jeszcze lepiej może smakować na miejscu w browarze, po wycieczce po Rudawach. Szczególnie jesienią
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatny/czarny, nieprzejrzysty. [4]
Piana: Niska, szybko redukuje się do zera. [3]
Zapach: Ładny, wędzonka w stylu Schlenkerli. [4.5]
Smak: Kwaskowy, lekko opiekany, wędzonka, goryczka bardzo niska. [3.5]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Standard dla nich, kapselek niebieski. [4]
Uwagi: Specyficzne piwo, ale dla mnie troszkę zbyt przekombinowane. Co ciekawe w smaku dominuje kwaśny posmak, a nie wędzonka - lekkie zaskoczenie. Pewnie to suma słodu pszenicznego i ciemnych. Lekkie, całkiem pijalne, ale trochę dziwne.
Moja ocena: [3.875]
Comment
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatno-wiśniowy [4]
Piana: Średnie pęcherzyki, wysoka, długa, jasnobrązowa [4]
Zapach: Ciemne słody, bardzo delikatne nuty palone, karmel, mleczne cukierki. Wędzonka subtelna, śliwkowa [3.5]
Smak: Lekka kawa zbożowa, spora kwaśność, ociupina gorzkiej czekolady. Goryczka bardzo niska [3.5]
Wysycenie: Średnie [4]
Opakowanie: Można by rzec zwykła etykieta, jest jednak przyjemna w odbiorze, nie siląca się na fantastyczną oryginalność i nawiązująca do miejsca [3.5]
Uwagi: Aromat lekko wędzony dość przyjemny, niestety zepsuty diacetylem. Smak płytki, rozwodniony, niezdecydowany
Najsłabsze dla mnie piwo z Miedzianki, co nie znaczy, że niesmaczne
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brunatny, nieprzejrzysty. [4.5]
Piana: beżowa, wysoka, drobna, średniotrwała. [4]
Zapach: średnio intensywny, wędzonka, nuty dymne i palone. [4]
Smak: dość mocno kwaskowy, lekko wędzony z delikatną goryczką. [3]
Wysycenie: średnie. [3.5]
Opakowanie: etykieta taka jak inne z tego browaru, może być, sporo informacji, brak pełnego składu, kapsel bez nadruku. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
Comment