Skoro nie jesteś fanem Grodziskiego to musisz zmienić avatara
Grodzisk Wielkopolski, Piwo z Grodziska
Collapse
X
-
A mnie to piwo urzekło.
Do tej pory sceptycznie podchodziłem do prób wskrzeszenia "szampana północy", pamiętam oryginalne Grodziskie i wydawało mi się, że nie ma szans na większą popularność tego piwa a tu zaskoczenie, smaczne, pełne, delikatne, piękne jak szampan. Idealne.
Gdyby zadbać o jego odpowiednie podawanie, o odpowiednią temperaturę i szkło to faktycznie może być hiciorem tego "północnego kraju""nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, piwo jest idealnie klarowne. [5]
Piana: Bardzo obfita, drobnopęcherzykowa. Trwała. Pozostawia ładny lacing. [4.5]
Zapach: Na pierwszym planie wędzonka dębowa w stylu dymu z ogniska - dość mocna jak na styl - super. Pod spodem odrobina nut słodowych. Bardzo dobry aromat. [4.5]
Smak: Piwo jest wytrawne, odrobinę wodniste. Goryczki brak. W smaku dominuje wędzonka. W tle estrowe nuty owocowe. W tym stylu - bardzo dobry smak. [4.5]
Wysycenie: Niskie do średniego. Nalewałem dość agresywnie, więc piwo trochę się odgazowało. Tym niemniej wysycenie mogłoby być ciut wyższe. [4]
Opakowanie: Etykieta nawiązująca do dawnych etykiet piwa grodziskiego. Wszystkie potrzebne informacje z wyjątkiem IBU, ale goryczka w tym piwie właściwie nie gra żadnej roli, więc można to wybaczyć. Podoba mi się. [4.5]
Uwagi: Wybitne grodziskie. Na poziomie Sophii z Olimpu albo nawet ciut lepsze (mocniejsza wędzonka, ale za to niższa goryczka - ciężko wybrać). Jedno z dwóch najlepszych piw w tym stylu w Polsce. Najlepsze piwo w Polsce w tym segmencie cenowym.
Moja ocena: [4.5]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziRozumiem że wiesz jak to piwo powinno smakować?
W ostatnio (w wakacje) przeze mnie pitym Piwie z Grodziska strasznie dawało żelazem. Uwolnili się od tej wady czy nie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziPartia do 28.03.2016 jest skwaśniała! Kupiłem dwa i musiałem wylać
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pivotal Wyświetlenie odpowiedziTrzeba było zareklamować! Nie ma co odpuszczać,bo się przyzwyczają i będzie nowa świecka tradycja...wciskanie ,,padliny'' uciśnionemu ludowi!
Ale jutro będę przejeżdżał koło LeClerca, gdzie je kupiłem, to im zwrócę uwagę.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, mętne. [4.5]
Piana: Obfita, zdobi szkło ale dość szybko się dziurawi. [4]
Zapach: Dębowa wędzonka plus nutki chmielowe - ziołowe, trawiaste. Średnio intensywny, nie porywa. [3.5]
Smak: Lekkie, wodniste. Lekko cytrusowe. Goryczka średnio intensywna, trawiasta. Ziołowy posmak. [4]
Wysycenie: Wysokie, OK. [4.5]
Opakowanie: Tradycjonalistyczna etykieta, dokładny skład. [4.5]
Uwagi: Warka 13.05.16 Edycja specjalna - chmielona na zimno Fantasia i Styrian Golding.
Moja ocena: [3.9]Last edited by Dzoshu; 2015-12-06, 02:05.
Comment
-
-
Edycja specjalna ma swój wątek : http://browar.biz/forum/showthread.php?t=114531.
Poproś o przeniesienieOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziEdycja specjalna ma swój wątek : http://browar.biz/forum/showthread.php?t=114531.
Poproś o przeniesienie
Comment
-
-
Oceń na nowo w tamtym miejscu. Potem posprzątam.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No wiec ja tam żadnej (kompletnie) wędzonki nie czuję, piwo samo w sobie kojarzy mi się z dawnym piwskiem, zapachem z browaru, dosyć kwaśne, gaz przesada zupełna mogłoby go tam być 1/4, piana jak po jakiejś infekcji, wielkie bąble.
[wycięto bzdurny komentarz]Last edited by ART; 2016-02-08, 08:21.
Comment
-
Comment