Piwo gotowe do oceny
Reden Świętochłowice, Hamerykansky Drim
Collapse
X
-
Reden Świętochłowice, Hamerykansky Drim
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Pite na miejscu, w samym minibrowarze, po długiej przejażdżce na rowerze w miłym towarzystwie, więc warunki raczej nie "laboratoryjne". Niemniej wypiłem pół szklanki niemalże jednym łykiem - było bardzo przyjemne, orzeźwiające. Goryczka nieprzesadzona, ale wyraźnie zaznaczona, może trochę brak było słodowej kontry, ale z drugiej strony dzięki temu piwo było jeszcze przyjemniejsze do picia w mega upale. I w takich warunkach baaardzo mi smakowało.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowy, zamglone. [4.5]
Piana: obfita, drobnopęcherzykowa, dość szybko się dziurawi, ale jest trwała, zdobi szkło. [4]
Zapach: średnio intensywny, głównie aromat chmielowy, rześki, cytrusy, trochę tropików i iglaków, gdzieś w tle delikatne aromaty słodowe. [4]
Smak: smukłe, orzeźwiające, dość wytrawne, wyraźne nuty chmielowe, goryczka średnia, trochę w kierunku niskiej, brakuje jej. [3.5]
Wysycenie: przy otwieraniu sprawiało wrażenie wysokiego, jednak po nalaniu do szkła, średnie, mogło by być wyższe. [4]
Opakowanie: Fajna nazwa i pasująca grafika, informacje o składzie na miejscu. [4.5]
Uwagi: warka do 20.08.2015, ciekawe piwo, tylko brakuje trochę goryczki.
Moja ocena: [3.85]Last edited by rafael52; 2015-06-18, 22:51.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, mętny. [5]
Piana: Potężna, biała, trwała, drobna. Prawie nie opada. [5]
Zapach: Uderzenie cytrusowych aromatów amerykańskich chmieli przełamane zapachem słodowym, chlebowym. [4.5]
Smak: Bardzo orzeźwiające piwo! Goryczka wyraźna, ale nie dominuje charakteru Hamerykańskiego Drimu; spod niej wyzierają wyraźne smaki słodowe. Ale brakuje mu trochę ciała. [4]
Wysycenie: W porządku. [5]
Opakowanie: Jak to Reden. [4.5]
Uwagi: Pite z butelki. Smaczne.
Moja ocena: [4.4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, dość mętny. [4]
Piana: Wysoka, bardzo trwała, ładnie oblepia szkło. [5]
Zapach: Żywiczno-cytrusowy, dość mocny. [4.5]
Smak: Lekko chlebowy, żywiczna chmielowość, kwaskowe, goryczka średnia/niska, na koniec łodygowe posmaki. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Estetyczne, w stylu Redena. [4.5]
Uwagi: Całkiem smaczne piwo, pachnie ładnie, smak nie jest przegięty w żadną stronę. Przeszkadza jedynie łodygowa końcówka, goryczka jest w sam raz. Pijalne.
Moja ocena: [4.3]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mgliście jasnozłoty. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, wysoka i trwała. [4]
Zapach: Oj, jakiś taki niefajny... Owocowo-fenolowy, nie kojarzy mi się najlepiej. Na szczęście po kilku minutach robi się bardziej hamerykansko . [3.5]
Smak: Tu też USA. Lekko słodowy posmak, dość silna, chmielowa goryczka. [4]
Wysycenie: Niezbyt wysokie. [4]
Opakowanie: No, tutaj także Hameryka pełną gębą: stars & stripes, stary Mustang... Wysoka jakość wykonania, kapsel browaru, info jest. [4.5]
Uwagi: Napaliłem się na Drim na warszawskim festiwalu. Nie wyszło, ale w sumie nie żałuję. Doceniam hamerykańskość, ale to nie do końca jednak mój drim...
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółte z widocznie unoszącym się osadem. [4.5]
Piana: Bardzo obfita, drobno i średnio pęcherzykowa. Bardzo wyraźny lacing. Dość trwała. [5]
Zapach: Kwiaty, owoce tropikalne - średnio intensywne. Diacetyl (średni). Wraz z ogrzaniem coraz bardziej wyczuwalne jest zielone jabłko. [4]
Smak: Słodkie (choć niezbyt mulące), owoce tropikalne wyraźnie wyczuwalne. Goryczka cytrusowa, jak na styl: średnia do wysokiej. [4.5]
Wysycenie: Wysokie. Pasuje. [5]
Opakowanie: Stylistycznie, kolorystycznie, informacyjnie - wszystko git. Plus kapsel firmowy. [5]
Uwagi: Warka do 30.01.2016.
Moja ocena: [4.425]
Comment
-
Comment