Piwo gotowe do oceny
Witnica, [Spirifer] Tour
Collapse
X
-
Witnica, [Spirifer] Tour
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemne złoto, bursztyn, zmętniony. [4.5]
Piana: średnio obfita, drobnopęcherzykowa, pojawiają się większe bąble, ale jest dość trwała. [3.5]
Zapach: dominują aromaty słodowe, karmelowe, są też dość intensywne nuty chmielowe, owoce tropikalne, cytrusy, trochę żywic. [3.5]
Smak: tak jak w aromacie dominują nuty karmelowe, lekko opiekane, trochę akcentów, chmielowych, cytrusowych, goryczka, średnia, mogło by być jej więcej, piwo bardziej w stronę wytrawnego, z przyjemną teksturą od słodu żytniego. [3.5]
Wysycenie: średnie, dobre. [4.5]
Opakowanie: grafika całkiem ładna, jest skład na kontrze i info o samym piwie. [4]
Uwagi: warka do 09.12.2015, przyzwoita IPA, ale jak dla mnie zbyt dużo karmelu.
Moja ocena: [3.625]Last edited by rafael52; 2015-06-22, 23:12.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno miedziany, opalizujący. [4]
Piana: Obfita, drobno i średnio pęcherzykowa. Redukuje się do niewielkiej pierzynki. [4]
Zapach: Zdecydowanie iglasty, w tle lekki karmel. [4]
Smak: W przeciwieństwie do kolegi powyżej ja w smaku wyczułem bardzo mało karmelu i zero tostów. Piwo jest gładkie, dość pełne, i mocno, ale na krótko uderza wysoką, bardzo przyjemną, szlachetną goryczką. Wad nie wykryłem. [4.5]
Wysycenie: W normie. [5]
Opakowanie: No cóż. Słabe to jest, choć może na siłę jakiegoś klimatu można się w tym projekcie doszukać. [3]
Uwagi: W: 09.12.15. Wielkie zaskoczenie. Temu piwku niewiele brakuje do mojego ideału AIPA w stylu "East Coast". Gdyby było ciut tostów i więcej ciała, to dałbym za smak ocenę maksymalną. Zaskoczenie tym większe, że to moje drugie starcie ze Spiriferem, a poprzednie - Haka - było wręcz traumatyczne. Polecam.
Moja ocena: [4.2]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, zmętniony [4]
Piana: Jasna obfita z drobnych pęcherzy opadła do małej warstwy. [4]
Zapach: Utlenienie (miodowo-karmelowa nuta) same słody i tylko szczątkowo czuć było chmiele cytrusowe. [2]
Smak: Dominują słody. Goryczka zalegająca, nieco tępawa. [3]
Wysycenie: Średnie, optymalne [3.5]
Opakowanie: Takie sobie i za mała czcionka na kontrze. [3.5]
Uwagi: Mało wyraziste piwo, jakby ktoś dowalił stare chmiele i w małej ilości. Wyraźna wada utlenienia!
Moja ocena: [2.85]
Comment
-
Comment