Trzeba czytać kontry, bo etykiety i z Głubczyć i Kielc były identyczne. Ostatnio kielecka chyba się nieco zmieniła, ale to muszę jeszcze sobie potwierdzić
Głubczyce, Kruger (br. Brzeg)
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KudłatyJest nowy Kruger w Biedronce, butelki typu czechy, nowa grafika i kapsle z nadrukiem)))Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewbrwWłaśnie widziałem nowego Krugera - wygląda całkiem ładnie, ale jak zobaczyłem 8,5%wag. to mało co mi z ręki butelka nie poleciałaBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zaskakująco ciemny jak na taki ekstrakt. Bardziej by pasował do jakiejś trzynastki. [4]
Piana: Średniowysoka po nalaniu, gruboziarnista. Szybciutko opada i prawie nic po niej nie zostaje. [2.5]
Zapach: Dość wyczuwalny jak na taki ektrakt, ale niestety typowo szmaciano-głubczycki. [2]
Smak: Smak też zdecydowanie głubczycki
Paskudnie ścierowaty, kukurydziany, z jakąś tam nikłą słodowością w tle i niemal niewyczuwalną goryczką. Niestety w tym przypadku nie jest korzystny fakt, że piwo ma wyjątkowo dużo smaku jak na swój ekstrakt...
Kupno tego było wielkim błędem, ale wiaodmo, ciekawość pierwszym krokiem... [2]
Wysycenie: Za mało. [2]
Opakowanie: Nawet nie boję się napisać, że w miarę ładne. Etykieta gustowna, kapselek i kontra już mniej, ale na NRW wszystko od razu lepiej wygląda
Ciekawostka - w ramach Biedronki i Krugera NRW stała się w naszym pięknym kraju butelką zwrotną [4]
Uwagi: Zakupiłem za całe 85 gr + 45 gr kaucji za botyłkę.
Moja ocena: [2.25]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowy, jak na 8,5%eks to nawet. [3]
Piana: zero kompletne! [1]
Zapach: słaby, lekko słodowy, dziwno-sztuczny, ale nie ścierkowy [2]
Smak: wodnisto-słodowy, zero goryczki, i tu też ten mdły posmak(mydlany?), dobrze że było zimne bo inaczej pewnie wypił by je zlew. [1]
Wysycenie: pojedyńcze bąble gdzieś tam widać (z pomocą lupy), ale nie czuć nic. [2]
Opakowanie: I to jest najmocniejsza strona tego piwa, fajna etykieta (na pierwszy rzut oka myślałem że to jakaś niemiecka pszenica), kapsel firmowy, but. NRW zwrotna. Naprawdę rzuca się w oczy. [4]
Uwagi: Zachęcił mnie do kupna tegoż wynalazku wygląd opakowania, a drugie co mnie skusiło to chęć spróbowania co też można uwarzyć za taką cenę.
Wniosek jest jeden bleee, bleee... i fujjj!!
P.S.
Ciekawe czy przyjęli by w biedronce but. po Palonym (oczywiście bez etykiet) która jest nie zwrotna.
Moja ocena: [1.65]Last edited by cielak; 2005-07-04, 15:49.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakCiekawe czy przyjęli by w biedronce but. po Palonym (oczywiście bez etykiet) która jest nie zwrotna.
Zapewne by przyjęli, ale jak znam życie wymiana jest 1 za 1, więc musiałbyś kupić następnego KrugeraComment
-
Skąd adnotacja, że to browar w Brzegu? Na etykiecie nie ma o tym ani słowa. Cytuję: " Wyprodukowano dla Biedronka przez ZAKŁADY PIWOWARSKIE "GŁUBCZYCE" S.A. ul. I ArmiiWP 16/18 48-100 Głubczyce". Pamiętam, że na starych Krugerach, przez czas jakiś, była informacja, że wyprodukowano w Brzegu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KolesławSkąd adnotacja, że to browar w Brzegu? Na etykiecie nie ma o tym ani słowa. Cytuję: " Wyprodukowano dla Biedronka przez ZAKŁADY PIWOWARSKIE "GŁUBCZYCE" S.A. ul. I ArmiiWP 16/18 48-100 Głubczyce". Pamiętam, że na starych Krugerach, przez czas jakiś, była informacja, że wyprodukowano w Brzegu.Comment
-
Beznadziejne piwo. Taka zabarwiona woda. I jeszcze ktoś zapomniał o chmieleniu.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
-
I uzupełniam dane: alk. 4,2%, ekstr. 8,5%.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KolesławSkąd adnotacja, że to browar w Brzegu? Na etykiecie nie ma o tym ani słowa. Cytuję: " Wyprodukowano dla Biedronka przez ZAKŁADY PIWOWARSKIE "GŁUBCZYCE" S.A. ul. I ArmiiWP 16/18 48-100 Głubczyce". Pamiętam, że na starych Krugerach, przez czas jakiś, była informacja, że wyprodukowano w Brzegu.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment