Piwo gotowe do oceny
Reden Świętochłowice, Mr. Blonde
Collapse
X
-
Reden Świętochłowice, Mr. Blonde
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, blady, zmętniony. [4]
Piana: średnio obfita, drobnopęcherzykowa, w miarę trwała. [3.5]
Zapach: dominują estry, wyraźny banan, w tle delikatne belgijskie fenole, przyprawy, wyczuwalna również delikatna nuta chmielowa, głównie Saaz. [3]
Smak: spora słodycz, wyczuwalne wszystko to co w aromacie, sporo bananów, delikatne nuty przyprawowe, goryczka niska. [3]
Wysycenie: średnie, delikatnie w kierunku wysokiego. [4.5]
Opakowanie: grafika w stylu browar, może być, ale jakoś nie widzę związku z piwem, jest pełen skład. [4]
Uwagi: warka do 02.10.2015.
Moja ocena: [3.225]Last edited by rafael52; 2015-07-06, 00:55.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miodowy, mętny. [4.5]
Piana: Niska i niezbyt trwała. [2]
Zapach: Mocno słodki, wręcz cukierkowy, trochę czuć też amerykańskie chmiele, a także kolendrę. Myślę, że wyczuwam też nuty bananów i gumy balonowej. [4]
Smak: Goryczka jest nieco mocniejsza, niż się spodziewałem, ale po chwili ustępuje ona słodowej, a wręcz słodkiej kontrze. Przesadzono chyba jednak z kolendrą, gdyż poza posmakiem słodkim zostaje też na języku posmak mydlany. Troszkę owoców. Całość jest zdecydowanie wytrawna, a nawet na granicy wodnistości. Przy przełykaniu lekki kwasek. [3.5]
Wysycenie: Nieco za wysokie. [4.5]
Opakowanie: Jak pozostałe Redenu, poza tym, że robią się coraz ciekawsze. [4.5]
Uwagi: Niestety, nie jestem zachwycony. Ale było nawet smaczne.
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
Comment