KlossJ23, a u mnie w Carrefourze to piwo jest dosyć często w promocji za 3 złote "z groszami". W tej cenie to wręcz sztos. Warto rzucić okiem jak ktoś ma niedaleko siebie ten market.
Kamionka, Konstancin IPA
Collapse
X
-
Mysle, ze nei odwaza sie podawania skali IBU, ze wzgledu na IJHARS, ktory wlepil pare mandatow za to. Chyba, ze zmienili kontre, podrzuc fotke jak mozesz, sam jestem ciekaw
A co do dostepnosci, to jest w Carrefourze w stalej ofercie, nawet sa 2L butle, czasem trafisz na przecene, bo rzadko sa kupowane, a wpadaja niestety w terminyLast edited by kaczka116; 2017-05-12, 18:01.Comment
-
Miałem z tym piwem kontakt 2 razy, pierwszy - ocena, za drugim poszło do zlewu. Od tego czasu nie zwracałem nań uwagi. Czy ktoś kto regularnie pije to piwo jest w stanie coś powiedzieć o powtarzalności/utrzymaniem przyzwoitego poziomu tego piwa?Comment
-
Właśnie dzisiaj wygarnąłem wszystko z okolicznego Carrefoura po paskarskiej cenie 6.40 za butelkę. Zostały jedynie te duże flachy, no ale ich cena to już w ogóle odjechana była (bodaj ponad 60 złociszy za 2l flachę, zupełny absurd). A kontra obecnego Konstancina wygląda tak jak na załączonym obrazku i zaręczam ze te 93 to nie jest czcza przechwałka.Comment
-
Warka do 09.2017
Piana obfita i trwała, jasnobeżowa, drobne pęcherzyki, ładnie zdobi szkło.
Zapach: Karmel, słodkie owoce tropikalne i cytrusy.
Smak: Sporo cytrusów, karmel, całkiem solidna podbudowa słodowa, ponad średnia goryczka z intensywnym, zalegającym gałązkowo-mydlanym posmakiem.
Choć sama podstawa jest smaczna, to nieprzyjemny posmak psuje to piwo - nie dopiłem. Muszę spróbować innej warki.Last edited by rafalek21; 2017-06-06, 19:14.Comment
-
Mogą się różnić w zależności od warunków i długości przechowywania, ale istotne są przede wszystkim różnice między warkami. Ja "w ciemno" kupiłem spory zapas warki październikowej oraz listopadowej i stwierdzam ze smutkiem, że póki co żadna z nich się nie umywa do megasmacznej warki sierpniowej. Choć nie jest aż tak źle żebym nie dopijał i nadal w cenie 5.60 Konstancin nie ma godnej konkurencji na naszym rynku, może z wyjątkiem Jankesa.
Z doświadczenia znajomego domowego piwowara wiem ze ipa jak najbardziej dojrzewa w miarę upływu czasu zyskując na smaku, więc warto chyba tym dwóm jesiennym warkom dać sportowa szansę i odstawić zapas na 2-3 miesiące.Comment
-
Jedno z lepszych a może i z najlepszych piw w swoim stylu ( IPA ) w Polsce, do tego w przyzwoitej cenie : 5,5 zł w Kaufland, 5,6 zł w Auchan, w Tychach ale to zapewne cena w różnych regionach kraju.
Solidnie nachmielone, bardzo pijalne a goryczka z kontry : IBU 93 to nie żart, potwierdzam i taką lubię , na ocenę z ARTomatu przyjdzie czas ...Comment
-
11/2017
Poza tym, że czuć leciutko diacetyl jest to IPA jaką uwielbiam. Szlachetna, delikatnie ściągająca goryczka, mocno chmielowy charakter w smaku: ziołowo-cytrusowy wraz z delikatną gumą balonową, nie brakuje też kontry słodowej. Dla efektu wizualnego piwo mogłoby mieć nieco większą pianę.
Zakupione w Carrefour za 4.99.Comment
-
1/2018
Uwaga, bo piwa z tej samej warki różnią się i to drastycznie! O ile smak jest podobny (piłem trzy piwa z tej partii) i idzie on w kierunku cytrusów i nieprzesyconego karmelu to w jednym piwie pojawiła się cebulka, zaś w drugim mocny diacetyl w zapachu. Ostrzegam wyczulonych na tego typu aromaty
Aha, zapomniałbym. Trzecie jest już wzorcowym American IPA...Last edited by SeeJay; 2017-10-23, 22:36.Comment
-
Nadspodziewanie dobre.
W aromacie "hameryka", może trochę w wersji maślanej, ale jest nieźle.
Deklarowane IBU 93 nie tylko na papierze. Naprawdę mocno chmielone piwo z bardzo konkretną, ziołową goryczką. Strona słodowa też obecna. Wszystko się nieźle komponuje. Nisko wysycone.
Piwo może cokolwiek przyciężkie, ale ogólnie udane. Takie trochę oldskulowe, utrzymane w duchu wczesnego etapu piwnej rewolucji. Dla przeciętnego piwosza szokująco gorzkie . Godne polecenia.
Warka 04/2018Comment
Comment