Zarzecze, [Solipiwko] Black Bicz

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #16
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Brunatno-czarny z przewagą drugiego [4.5]
    Piana: Niska, drobna, średniotrwała, barwy kemowej [4]
    Zapach: Iglaki, żywica, cytrusy niezbyt intensywne, jakby albedo i pestki a nie skórka. Sporo gorzkiej czekolady, nuty palone, kawa [4]
    Smak: Treściwe i pełne. Mocna żywiczność, kawa, czekolada, ślad popiołu, trochę karmelu, cytrusy. Goryczka średnia, długa, bardzo ładnie układająca się w finiszu [4.5]
    Wysycenie: Średnie, dobre [4]
    Opakowanie: Niewyszukana grafika, irytujące hasztagi [3.5]
    Uwagi: Bardzo mi smakowało. Bardzo dobre elementy IPA i niepsujące tego a wręcz wzbogacające elementy BLACK.
    Z zadowoleniem spożyte 9 zł

    Moja ocena: [4.2]

    Comment

    • rafalek21
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2015.04
      • 1407

      #17
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [5]
      Piana: Średnio obfita, trwała, jasno kremowa, drobne pęcherzyki, gęsto zdobi szkło. [4.5]
      Zapach: Całkiem intensywny, cytrusy, nieco sosny, kawa/paloność, prażony słonecznik - wszystko na miejscu. [4.5]
      Smak: Gładki, pełny, lekko słodki, cytrusy, sosna, mniej tropiki, palony, łagodna kawa, gorzka czekolada, średnio długa, solidna goryczka z popiołowym posmakiem. Ogółem sporo ameryki i ciemnych słodów, jednocześnie zachowany dobry balans. Alkohol świetnie ukryty. [4.5]
      Wysycenie: Średnio-niskie - pasuje, acz mogłoby być odrobinę niższe [4]
      Opakowanie: Średnio dokładny skład - przynajmniej podano chmiele, po za tym ładna, czytelna etykieta, goły kapsel. [4]
      Uwagi: Niemal idealna czarna IPA - zdecydowanie w polskim top 3 - i to w stylu który o dziwo niemal wszystkim wychodzi. Przez miesiąc leżała w lodówce, gdybym wiedział, że będzie takie dobre, to bym dokupił - teraz może być ciężko. Gorąco polecam. Warka do 10.01.2019.

      Moja ocena: [4.475]

      Comment

      Przetwarzanie...
      X