Zamość, Zamojski stout

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24055

    #1

    Zamość, Zamojski stout

    Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4780

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Czarne jak smoła, zupełnie nieprzejrzyste. [4.5]
    Piana: Brązowa, gęsta o równomiernych drobniutkich oczkach. W trakcie picia redukuje się do dziurawej mgiełki na powierzchni z grubą obręczą i nieregularnymi plamami na ściankach. [3.5]
    Zapach: Przyjemny, wyraźna paloność i karmel. [4]
    Smak: Tu również palona słodowość, mocna zbożowa kawa i karmel w dobrych proporcjach, w tle leciutka nuta kwaskowa. Przyjemne piwo. [4]
    Wysycenie: Dość niskie ale pasujące. [4]
    Opakowanie: Przysadzisty kufel firmowy, brak podkładek. [4]
    Uwagi: Pite 21.08.15 w browarze w cenie 8 zł/0,5 l.
    W karcie podany dokładny skład: słody - pilzneński, monachijski, karmelowy ciemny, carafa typ III, chmiele: Magnum, Sybilla, drożdże S-04.

    Moja ocena: [3.975]

    Comment

    • dadek
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2005.09
      • 4780

      #3
      Fotka (już trochę upite)
      Attached Files

      Comment

      • leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

        #4
        W browarze od dłuższego czasu ciemne piwo (jedyne) nazywa się Stout więc pozostałe wersje: Ciemne od... i Ciemne są już raczej historyczne.

        A piwo? No jest to stout ale zmasakrowany (przynajmniej ostatnio) diacetylem. Na pierwszy nos można by pomyśleć, że dostaliśmy milk stouta. Aromat kawy, mlecznej czekolady i kilograma krówek-mordoklejek Smak palony i mocno kwaskowy podparty wyraźną goryczką.

        Zatem mamy pomieszanie z poplątaniem, bo raz atakuje nas słodki a raz dry stout. Mimo to, jeśli odłożymy sensoryczny czekizm na bok, piwo jest niezłe i nie męczące. Bez obrzydzenia wydałem 8 zł na tego mylnego stouta

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • dyczkin
          Zamość, Naturalny Pils Zamojski z Miętą
          dyczkin
          Piwo gotowe do oceny
          2016-11-25, 16:49
        • Javox
          Břeclav, Kanec Nachmelená 13
          Javox
          Nachmelená za studena IPL - India Pale Lager z alko 5.2% (ekstarkt 13*)

          Chmiele: Žatecký poloraný červeňák, Vital, Citra.

          Piana - więcej na początku potem pełna warstewka
          Lacing - sporo
          Gaz - średni
          Barwa - jaśniejszy bursztyn
          Aromat - karmel...
          2024-07-20, 23:36
        • darekd
          Cido Grupa, Līvu Rubenis
          darekd
          Cido Grupa związana z Royal Unibrew, nie wiem czy warzą piwa w tym samym miejscu co kiedyś. W każdym razie na ecie jako producent występuje Cido Grupa.


          Ekstr. 12,25%
          5,8% alk.

          Aromat - karmel, nieco zleżałych owoców, chmielu w aromacie nie wyczułem...
          2024-06-20, 22:19
        • Javox
          Volfas Engelman (d.Ragutis), Galaxy
          Javox
          Dark Ale, puszka pintowa.
          Ekstrakt 12.7%, alko 5.0%, IBU 19.

          Piana - sporo na starcie a potem cieniutka warstewka.
          Lacing - trochę było.
          Gaz - średni.
          Barwa - ciemny rubin.
          Aromat - ciemniejsze susze owocowe, posmaki około likierowe czyli na słodko. Karmel....
          2025-04-06, 20:35
        • darekd
          Rakovník, Bakalář Výroční Speciál 570 Let
          darekd
          To nie pierwszy ich rocznicowy specjał, ale ten ma nieco inną zawartość alk.-5,7% (półciemne)

          Aromat - słodowy, lekko kwaskowe owoce, delikatny karmel, znikomy chmiel
          Piana - wysoka, trwała, długi kożuszek
          Barwa - jaśniejszy brąz z bursztynem, klarowne
          Wysycenie...
          2025-04-03, 22:22
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...