Piwo gotowe do oceny
Głubczyce, Burger mocne
Collapse
X
-
Głubczyce, Burger mocne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny, podobny do hammera, ale ładny. [4.5]
Piana: Jak to w głubczycach, duża, trwała, oblepia szkło. [5]
Zapach: Piwny, czuć słód ale niczym się nie wyróżnia. [3.5]
Smak: Mocna goryczka, słód, czuć trochę żelaza, smakuje mi. Piwa w tym woltażu mają taki właśnie charakterystyczny smak. [4.5]
Wysycenie: W porządku. [4]
Opakowanie: Ciemna puszka, z napisem Burger Mocne w koronie. W sumie nic specjalnego ale dla mnie opakowanie nie ma znaczenia. Plus za wszystkie informacje, ekstrakt, woltaż, skład. Napisy w różnych językach. [4]
Uwagi: Bardzo pozytywne zaskoczenie. Dobre, mocne piwo. Nie ma żadnych wad zapachowych, smakowych, czy też kolorowych. Nie przepadam za tego typu piwami, wolę słabsze, kupione z ciekawości, jednak jeśli ktoś lubi piwa o tym woltażu - polecam.
Moja ocena: [4.15]Comment
-
Kolejny klon Hammera, niech zamkną ten browar wreszcie, bo to już się robi niesmaczne.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Mario_Lopez, znowu wrzucasz wszystko do jednego worka, akurat doskonale znam smak Hammera i Burger to zupełnie inne piwo. Niedawno otwarli mi Aldi niedaleko domu, czasem kupię to piwo mimo iż nie przepadam za mocnymi ale jest po prostu dobre i nawet nie czuć tej mocy. Hammer też był dobry, jednak barwa i smak zupełnie się różniły.Comment
-
Ok, ale wyjaśnij mi jedno, jak to może być dobre piwo, przez ciebie ocenione na ponad 4, skoro ten wynalazek, ma niższy ekstrakt niż Hammer ,a alkoholu tyle samo? Ty coś masz z tymi Głubczycami...Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
-
Ja nie oceniam proporcji, owszem, czasami może są dość dziwne w niektórych wyrobach piwowarskich ale cóż... To piwo na pewno nie jest klonem hammera jak piszesz. Dla ciebie jak pisze Głubczyce i ma 7,2% to to jest Hammer. Skosztuj, użyj artomatu i oceń. Tak, mam słabość do browaru Głubczyce ale nie wszystkie ich wyroby są dobre. Jednak jak jest dobrze to to trzeba napisać, a nie dawać komentarze bez próbowania.Comment
-
Ja nie oceniłem tego piwa - zauważ.
Ja tylko zadałem pytanie, jak to może być dobre piwo, skoro alkoholu ma tyle co biedronkowy VIP i żabkowy Stern strong - które obydwa są tymi samymi piwami co Twój ulubiony Hammer bez dwóch zdań. Wracając do sedna ten Burger mocne musi być jeszcze podlejsze niż wyżej wymienione, z powodu niższego ekstraktu w stosunku do alkoholu, a Ty mu wlepiasz ponad 4 z artomatu, trochę dziwne, no ale jak Ci smakuje to na zdrowie.Last edited by Mario_Lopez; 2016-10-24, 13:34.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
-
Ty dalej to samo, odpowiadając na twoje pytanie, tak, takie piwo również może być dobre. Po prostu kup i spróbuj, a nie pisz że musi być podlejsze i inne bzdury, kup, wypij, włącz artomat i daj swoją ocenę. Biedronkowy VIP robi mój drogi Van Pur a nie Głubczyce, więc ni jak ma się to do porównywania do Hammera, a Stern Strong owszem, był prawie identyczny z Hammerem co stwierdziłem w innym poście, ale wcale to nie znaczyło że złym. Mówisz mi co ja mam z tymi Głubczycami? Ja się ciebie spytam, co ty masz z tymi Głubczycami? Wszystko dla ciebie podłe, złe, Sudeckie, Hammer i inne. To są akurat jedne z najlepszych wyrobów z Głubczyc. Nie oceniaj po pozorach. Kup, skosztuj, oceń, a nie pisz z góry coś bo wydaje ci się że tak jest.Last edited by AaLeX; 2016-10-25, 10:56.Comment
-
Głubczyce robią, przynajmniej w Krakowie Vipy są z Głubczyc i mają ekstrakt 14,1 i alk. 7,2% i przypadek?
A do piw z Głubczyc owszem mam uzasadniony uraz, po prostu ich piwa są paskudne Mają szmaciany posmak i jak dla mnie to chyba najgorszy browar w PolsceLast edited by Mario_Lopez; 2016-10-26, 19:30.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
-
AaleX ok, kupię przy najbliższej wizycie w Aldi, ale jak będzie nie dobre, to ukaram Cię całą skrzynką Burgerów mocnych do wypicia, wysłaną do samych Gliwic :PLast edited by Mario_Lopez; 2016-10-27, 12:37.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
Comment