Piwo gotowe do oceny
Głubczyce, Burger mocne
Collapse
X
-
Głubczyce, Burger mocne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny, podobny do hammera, ale ładny. [4.5]
Piana: Jak to w głubczycach, duża, trwała, oblepia szkło. [5]
Zapach: Piwny, czuć słód ale niczym się nie wyróżnia. [3.5]
Smak: Mocna goryczka, słód, czuć trochę żelaza, smakuje mi. Piwa w tym woltażu mają taki właśnie charakterystyczny smak. [4.5]
Wysycenie: W porządku. [4]
Opakowanie: Ciemna puszka, z napisem Burger Mocne w koronie. W sumie nic specjalnego ale dla mnie opakowanie nie ma znaczenia. Plus za wszystkie informacje, ekstrakt, woltaż, skład. Napisy w różnych językach. [4]
Uwagi: Bardzo pozytywne zaskoczenie. Dobre, mocne piwo. Nie ma żadnych wad zapachowych, smakowych, czy też kolorowych. Nie przepadam za tego typu piwami, wolę słabsze, kupione z ciekawości, jednak jeśli ktoś lubi piwa o tym woltażu - polecam.
Moja ocena: [4.15]
Comment
-
-
Mario_Lopez, znowu wrzucasz wszystko do jednego worka, akurat doskonale znam smak Hammera i Burger to zupełnie inne piwo. Niedawno otwarli mi Aldi niedaleko domu, czasem kupię to piwo mimo iż nie przepadam za mocnymi ale jest po prostu dobre i nawet nie czuć tej mocy. Hammer też był dobry, jednak barwa i smak zupełnie się różniły.
Comment
-
-
Ja nie oceniam proporcji, owszem, czasami może są dość dziwne w niektórych wyrobach piwowarskich ale cóż... To piwo na pewno nie jest klonem hammera jak piszesz. Dla ciebie jak pisze Głubczyce i ma 7,2% to to jest Hammer. Skosztuj, użyj artomatu i oceń. Tak, mam słabość do browaru Głubczyce ale nie wszystkie ich wyroby są dobre. Jednak jak jest dobrze to to trzeba napisać, a nie dawać komentarze bez próbowania.
Comment
-
-
Ja nie oceniłem tego piwa - zauważ.
Ja tylko zadałem pytanie, jak to może być dobre piwo, skoro alkoholu ma tyle co biedronkowy VIP i żabkowy Stern strong - które obydwa są tymi samymi piwami co Twój ulubiony Hammer bez dwóch zdań. Wracając do sedna ten Burger mocne musi być jeszcze podlejsze niż wyżej wymienione, z powodu niższego ekstraktu w stosunku do alkoholu, a Ty mu wlepiasz ponad 4 z artomatu, trochę dziwne, no ale jak Ci smakuje to na zdrowie.Last edited by Mario_Lopez; 2016-10-24, 13:34.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Ty dalej to samo, odpowiadając na twoje pytanie, tak, takie piwo również może być dobre. Po prostu kup i spróbuj, a nie pisz że musi być podlejsze i inne bzdury, kup, wypij, włącz artomat i daj swoją ocenę. Biedronkowy VIP robi mój drogi Van Pur a nie Głubczyce, więc ni jak ma się to do porównywania do Hammera, a Stern Strong owszem, był prawie identyczny z Hammerem co stwierdziłem w innym poście, ale wcale to nie znaczyło że złym. Mówisz mi co ja mam z tymi Głubczycami? Ja się ciebie spytam, co ty masz z tymi Głubczycami? Wszystko dla ciebie podłe, złe, Sudeckie, Hammer i inne. To są akurat jedne z najlepszych wyrobów z Głubczyc. Nie oceniaj po pozorach. Kup, skosztuj, oceń, a nie pisz z góry coś bo wydaje ci się że tak jest.Last edited by AaLeX; 2016-10-25, 10:56.
Comment
-
-
Głubczyce robią, przynajmniej w Krakowie Vipy są z Głubczyc i mają ekstrakt 14,1 i alk. 7,2% i przypadek?
A do piw z Głubczyc owszem mam uzasadniony uraz, po prostu ich piwa są paskudne Mają szmaciany posmak i jak dla mnie to chyba najgorszy browar w PolsceLast edited by Mario_Lopez; 2016-10-26, 19:30.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBE
Comment
-
-
AaleX ok, kupię przy najbliższej wizycie w Aldi, ale jak będzie nie dobre, to ukaram Cię całą skrzynką Burgerów mocnych do wypicia, wysłaną do samych Gliwic :PLast edited by Mario_Lopez; 2016-10-27, 12:37.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBE
Comment
-
Comment