Piwo gotowe do oceny
Browar Spółdzielczy, Cumowe
Collapse
X
-
Browar Spółdzielczy, Cumowe
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrunatny. [4]
Piana: Wysoka, całkiem zbita, beżowa. Redukuje się do niewielkiej obwódki i kilku smużek na powierzchni, zostawia nieco ciapek na szkle. [3.5]
Zapach: Nie jest zbyt wyraźny, a z czasem jeszcze maleje. Delikatne nuty chmielowe przeplatają się z kawą i odrobiną czekolady. [3]
Smak: Piwo całkiem gładkie, niezbyt pełne. Goryczka dość wyraźna, ale nie dominująca, taka kawowa. Jest odrobina delikatnej kwaskowatości stoutowej. [3.5]
Wysycenie: Duże. Nawet rzekłbym, iż za duże. I to nie tylko w tym stoucie, bo przy ichniej APA również było wysokie. Szybko się ulatnia, ale na początku tuż po nalaniu może nieco przestraszyć, bo bąbelki ostro pracują. [3.5]
Opakowanie: Niby w marynarskim klimacie, ale w sumie takie bez wyrazu. No i nie wiem czy zatrudnianie niepełnosprawnych jest tak ważnym punktem, że trzeba to wyróżnić na etykiecie. Kapsel goły, opis składu ograniczony do minimum. [2.5]
Uwagi: Przeciętny stout, do wypicia, ale na razie nie ma się zbytnio czym zachwycać.
Moja ocena: [3.3]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Winterstorm Wyświetlenie odpowiedziNo i nie wiem czy zatrudnianie niepełnosprawnych jest tak ważnym punktem, że trzeba to wyróżnić na etykiecie.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnobrunatny, zmętniony. [4]
Piana: dość obfita, drobnopęcherzykowa, strzela, szybko się dziurawi. [3.5]
Zapach: sporo aromatów ciemnych słodów, kakao, gorzkiej czekolady, paloności, są również akcenty melanoidynowe, opiekane. [3.5]
Smak: smukłe, zdecydowanie w kierunku wytrawnego, również sporo ciemnych słodów, wyraźna paloność, goryczka, średnia, zdecydowanie brakuje pełni oraz aksamitności owsa. [3.5]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: grafika może nie jakaś powalająca, ale trzyma się jakiejś przemyślanej koncepcji, brakuje pełnego składu. [3.5]
Uwagi: warka do 28.12.2015, najmniej udany wypust z dotychczasowych piw z Pucka, bardziej pasuje na dry stout.
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Piwo jest solidne, treściwe, z właściwym sobie profilem czekolady. Owies łagodzi palone nuty słodów palonych, przez to i wyższy baling jest łagodniejszy niż dry stout. Niestety piana bidna i widać gdzieś poszło nie tak z zacieraniem. Smaczny, choć nie bez potknięć stout.Last edited by e-prezes; 2015-10-17, 19:37.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zmętniona brunatność typu kawa parzonka z dolewką. [4]
Piana: Było 3/4 szklanki, syczało i pieniło się, a po minucie zostało jasnokawowe nic. [3.5]
Zapach: Kwaskowa czarna kawa i alkohol nienajwyższych lotów. [3]
Smak: Za gładkie na dry stout, zbyt wytrawne na owsianego. Bardziej cierpkawe, niż palone nuty, sporo czarnej kawy i trochę kakao. Umiarkowanie pijalne. [3.5]
Wysycenie: Od zdecydowanie za wysokiego do średniego. [3.5]
Opakowanie: O składzie niewiele się można dowiedzieć; pomysł z węzłami - IMHO - taki sobie. Epatowanie faktem zatrudniania niepełnosprawnych - kompletnie nietrafione, bo piwo jest słabe, a konsumentowi raczej nie robi, czy przy taśmie pracuje beznogi Eskimos, czy Kaszub z trisomią 21 chromosomu. [3]
Uwagi: Warka z nalepką 25.12.2015. Raczej error w świecie kraftowych stoutów.
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatnoczarny nieprzejrzysty. [4]
Piana: Beżowa i drobna, niewysoka i nietrwała. [3]
Zapach: Kawa, czekolada, śladowe nuty winne... [4]
Smak: Klasyczny kwasek, kawa, gorzka czekolada, ślad popiołu i ziemi. [4]
Wysycenie: Niskie, OK. [4]
Opakowanie: Prosta eta, oryginalna nazwa, ech, gdyby jeszcze kapsel z (bardzo fajnym) logo browaru... [4]
Uwagi: Nie byłbym sobą, gdybym nie wspomniał, że ta wersja z butelki jest lepsza, niż "zlotowa"... .
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz, prawie nieprzejrzyste. [4]
Piana: Obfita, duże pęcherzyki, szybko opada nie zostawiając śladu na szkle. [3]
Zapach: Kwaśnawy, kawowy, ciemny słód. Bardzo wyczuwalna jak na styl, ziołowa nutka chmielowa. [4]
Smak: Cierpkawe, mocno czekoladowe. Dość mocno chmielowe co objawia się też w raczej chmielowej niż popiołowej goryczce. [3.5]
Wysycenie: Szczypiące, za wysokie. [2.5]
Opakowanie: Etykieta pustawa z niedokładnym składem. [3.5]
Uwagi: Warka 28.12.15 Nie do końca stylowe ale do wypicia mimo wad.
Moja ocena: [3.6]Last edited by Dzoshu; 2015-11-29, 16:58.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemny brąz wpadający w czerń. Piwo nieprzezroczyste, zmętnione [4.5]
Piana: Początkowo bardzo obfita. Potem szybko się dziurawi i to lekko przy tym hałasując Opada szybko, oblepia szkło, ale nie jednolitą warstwą, takim grupkami [4]
Zapach: Jest kawa, są palone nuty, trochę suszonej śliwki, subtelna nuta torfowa też gdzieś tam majaczy. Nieco za mało intensywny ten aromat [3.5]
Smak: Smak nawet fajny - wytrawna kawa, nuty palone, lekka śliwka (wszystko to co w zapachu), na finiszu chmielowa goryczka, ziołowa, nie za głęboka i dość krótka. Wszystko OK, ale jak na stouta to piwo jest za mało treściwe, tekstura taka nieco lagerowata, płaska, brakuje mi tu pełni, jakiejś cięższej konsystencji, aksamitności jakiejś [3.5]
Wysycenie: Moim zdaniem nieco za wysokie, aż trochę musuje w ustach [3.5]
Opakowanie: Dość prosta etykieta, mało dokładny skład [3.5]
Uwagi: Pod świąteczne obżarstwo miałem ochotę na treściwego stouta. Piwo poprawne, ale czegoś zabrakło, większej głębi. Jednak lekko się rozczarowałem
Moja ocena: [3.6]Last edited by chechaouen; 2015-12-25, 21:50.
Comment
-
-
Bardzo wyrazisty wytrawny stout: czekoladowy, chmielowy i goryczkowy, za średnio obfitą pianą. Dominuje wspomniana wytrawność, giną tu łagodniejsze nuty, brakuje elementu lekkiej kwaskowości, a dla amatorów łagodniejszych nut w stylu jedwabistości.
Nawet jak na dry stouta wydaje się zbyt mocno podkręcone.
Comment
-
Comment