Piwo gotowe do oceny
Grodzisk Wielkopolski, Piwo z Grodziska edycja specjalna
Collapse
X
-
Grodzisk Wielkopolski, Piwo z Grodziska edycja specjalna
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, w porównaniu z normalną wersją za bardzo zmętniony. [4]
Piana: Biała, drobna, trwała, zostaje w szkle. Generalnie obfita choć minimalnie mniej niż w normalnej wersji. [4.5]
Zapach: Na przedzie wędzonka, potem wyraźny cytrus, w końcu delikatna ziołowość. Kompleksowy, złożony. [5]
Smak: Jest wędzonka a zaraz za nią zaskakująco wyraźna, całkiem mocna jak na styl goryczka. Palety dopełnia rześka kwaskowość. Chyba nawet lepsze niż zwykła wersja. [5]
Wysycenie: Początkowo wysokie ale pod koniec trochę siada. [4.5]
Opakowanie: Grawerowana butelka, etykieta nawiązująca do oryginału. Czego chcieć więcej? [5]
Uwagi: Świetne piwo, wydaje się lepsze, bardziej złożone niż próbowane na Piwobraniu.
Moja ocena: [4.875]Last edited by docent; 2015-10-06, 07:53.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje! -
-
Comment
-
Piłem wersję z kranu w Poznaniu, z beczki podłączonej dwa dni wcześniej.
W porównaniu do normalnej wersji Piwa z Grodziska, jest mniej kwaskowate (in plus), ma wyraźnie większą goryczkę (górna norma stylu, dla mnie ok). Wędzonka na pierwszym planie, wskazana jak najbardziej. Wysycenie niższe, ale pewnie w wersji butelkowej jest inaczej. Barwa (lekkie zmętnienie mi nie przeszkadza) i piana bez zarzutu.
Generalnie było świetne. Moim zdaniem lepsze od wersji normalnej i nie obraziłbym się, jakby trafiło do szerszej dystrybucji.Comment
-
A co z tą Fantasią? Czuć jakieś owoce (truskawki może)? Będę tym chmielił Pale Ale i jestem ciekawy.Comment
-
Ilości raczej homeopatyczne były, bo aromat bardzo wątły. Fantasia to w sumie miks różnych chmieli aromatycznych.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
No tak. Mam nadzieję, że jak dopieprzę na cichą to wlezą te truskawy.
A nie wiecie czy ta wersja grodziskiego będzie też w Żabkach?Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, mętne. [4.5]
Piana: Obfita, zdobi szkło ale dość szybko się dziurawi. [4]
Zapach: Dębowa wędzonka plus nutki chmielowe - ziołowe, trawiaste. Średnio intensywny, nie porywa. [3.5]
Smak: Lekkie, wodniste. Lekko cytrusowe. Goryczka średnio intensywna, trawiasta. Ziołowy posmak. [4]
Wysycenie: Wysokie, OK. [4.5]
Opakowanie: Tradycjonalistyczna etykieta, dokładny skład. [4.5]
Uwagi: Warka 13.05.16 Edycja specjalna - chmielona na zimno Fantasia i Styrian Golding.
Moja ocena: [3.9]Last edited by Dzoshu; 2015-12-08, 13:10.Comment
-
Kupiłem dziś w poznańskiej żabce, jakoś 3-3,50 zł kosztowało, dokładnie nie pamiętam. Bardzo dobre, wyraźniej wędzone i wyraźniej chmielowe w aromacie, do tego większa goryczka, generalnie smak jakby bardziej intensywny. Bardzo dobre piwo.Comment
Comment