Piwo gotowe do oceny
Lubicz, Leżak
Collapse
X
-
Lubicz, Leżak
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Poprawne piwo, ale niewiele więcej da się o nim powiedzieć, nieco wodniste, gdzieś pod spodem przebijają się lekkie, ledwo uchwytne, nuty kwaskowe. Goryczka na przyzwoitym poziomie. W karcie twierdzą, ze użyto chmieli polskich i niemieckich, chyba żaden z nich nie wybija się na plan pierwszy i trudno w związku z tym precyzyjnie określić charakter tej goryczki. Piwo na trzy z plusem.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, śladowo zmętniony. [4]
Piana: Biała, drobna, wysoka i trwała. [4]
Zapach: Słód z delikatnym tłem chmielowym, kojarzy mi się z... małym browarem . [4]
Smak: Świeża, chmielowa goryczka, podbudowana słodem. [4]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: Typowa dla Lubicza eta w delikatną kratkę, tutaj jasnoniebieską. Typowa też niska jakość papieru... Fajny czteropak na wynos. [4]
Uwagi: Fajna, klasyczna nazwa dla fajnego, klasycznego piwa .
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Piwo z browaru powstałego na gruzach okocimskiego molocha w Krakowie
Piana - na dłużej pełna, grubsza warstwa.
Lacing - sporo.
Barwa - lekko zamglony, jasno pomarańczowy.
Gaz - ciut powyżej średniej.
Aromat - zbożowość z nutą owocową ale lekką.
Smak - słodkawa owocowość, lekko ściągające z małą goryczką.
Piwo wypiłem z przyjemnością
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, bardzo ładny [5]
Piana: ecru, gęsta, drobna, zwarta, trzyma sie do końca na piwie w dość sporej ilości [4.5]
Zapach: lekki, słodowo-owocowy [3.5]
Smak: lekkie w piciu jednocześnie treściwe, goryczka miła, świeża, pozostawia przyjemny posmak, w tle delikatny owoc, finisz słodowo-goryczkowy, fajny balans smaków [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: klasyczna dla browaru etykieta, gładki kapsel [4]
Uwagi: Smakowe piwo, wypite z prawdziwą przyjemnością
Moja ocena: [4.175]Last edited by becik; 2020-08-31, 22:43.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment