Piwo gotowe do oceny
Browar Spółdzielczy, Szotowe
Collapse
X
-
Browar Spółdzielczy, Szotowe
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Aceton, do tego bardzo mocna żywiczność, ewidentnie hameryka, ociera się o AIPA, zwłaszcza że żywice ku cytrusom lgną. Jest typowo, ale są też niepokojące nuty. W smaku jest amerykańsko i lekko chemicznie, w ogóle ten profil kosmetyczno-chemiczny przewija się w każdym z piw Pucka; kierunek Wispol.Mały porterek-przyjaciel nerek
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty zamglony. [4]
Piana: Biała, sztywna, bardzo drobna, wysoka i trwała. Bardzo ładna . [5]
Zapach: Lekka sosna, chmiel i owoce tropikalne. [4]
Smak: Dość konkretna, "iglasta" goryczka i daleki posmak owoców. [3.5]
Wysycenie: Generalnie średnie, choć widać mnóstwo bąbelków. [4]
Opakowanie: Eta w kolorze (chyba...) ultramaryny (dawniej ZOMO ), ascetyczna, w stylu browaru. Goły czarny kapsel. [4]
Uwagi: Smaczne piwo, choć w nowofalowej powodzi niezbyt się wyróżnia.
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, piwo nieprzejrzyste od osadu. [5]
Piana: Jak ta lala! Biała, średnio- i drobnoziarnista, bardzo wysoka i długotrwała, pięknie obklejała szkło, do końca widoczna centymetrowa warstwa. [5]
Zapach: Przede wszystkim owocowy, można wyczuć mango, morele, cytrusy, marakuję oraz nuty słodowe. [3]
Smak: Owoców cytrusowych: grejpfrutów,cytryn,pomarańczy, dalej mamy żywice drzew iglastych, akcenty łodygowe i pestkowe... słody wycofane i co za tym idzie mało wyczuwalne. Goryczka długa i wyraźna z pałętającą się delikatną metalicznością. [4]
Wysycenie: Początkowo spore, składające się z mnóstwa drobniuteńkich bąbelków, obecne do samego końca. [5]
Opakowanie: Bezzwrotna z samoprzylepną etykietą z węzłem żeglarskim, skład mógłby być dokładniejszy... czarny kapsel bez nadruku. [3.5]
Uwagi: Trwałość do 5.02.2016, wypiłem 2.02'16. Drugie wypite piwo z tego browaru. Bardzo mi smakowało, odniosłem wrażenie, że mialo więcej niż deklarowane 35 IBU... poza tym świetna piana i nasycenie. **142**
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzilekko chemicznie, w ogóle ten profil kosmetyczno-chemiczny przewija się w każdym z piw Pucka
Comment
-
Comment