Piwo gotowe do oceny
Zarzecze, [Wrężel] Simcoe
Collapse
X
-
Zarzecze, [Wrężel] Simcoe
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, lekko zmętniony [4.5]
Piana: średnia, drobnopęcherzykowa, nietrwała [3]
Zapach: lekko iglasty, trochę cytrusów, delikatny sos sojowy/cebula, średnio intensywny oraz niezbyt przyjemny aromat [2.5]
Smak: półpełne, choć sprawia wrażenie gęstego, owocowy, lekki sos sojowy, średnia w kierunku niskiej żywicowa goryczka, lekko ściągająca. [3]
Wysycenie: Znikome, zdecydowanie za niskie [2.5]
Opakowanie: Proste, minimalistyczne, choć ładne opakowanie z kompletem informacji, jedynie brakuje trochę kontrastu między tłem a składem, przez co trzeba czytać z bliska. [4]
Uwagi: Nieprzyjemny aromat i niewiele lepszy smak.
Moja ocena: [2.925]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, zmętniony. [5]
Piana: Przeciętnie wysoka, ale trwała, drobna, zbita, zostawia na szkle ładne wąsy. [4]
Zapach: Cytrusy, żywica, przeciętnie intensywne. Pojawia się też aromat przypominający herbatę earl grey. Trochę owoców, delikatna słodowość. Ale to wszystko mało wyraźne. [3.5]
Smak: Lekki posmak tytoniowy, goryczka średnia, pełnia średnia. Takie to piwo... Średnie. Trochę bez wyrazu, pije się je trochę bezrefleksyjnie. Pojawiają się smaki słodkie, niemalże cukrowe. [3.5]
Wysycenie: Za niskie. [4]
Opakowanie: Jak inne z Wrężela. [4]
Uwagi: Nie było to złe piwo, ale na pewno też nie najlepsza AIPA, jaką piłem.
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Między złotym, a jasnym bursztynem, lekko zamglony [4.5]
Piana: Średnio obfita, drobne i średnie pęcherzyki, średnia trwałość, jasnobeżowa. [3.5]
Zapach: Żywica, cytrusy, troszkę tropikalnych owoców, słodowy, umiarkowanie intensywny, od IPA oczekuję trochę więcej(intensywności), szczególnie przy tych parametrach. [3.5]
Smak: Wyraźna podbudowa słodowa, trochę karmelu, cytrusy - a właściwie cytryna z herbaty, owocowe, średnio-wysoka żywiczna goryczka o średniej długości, z ziołowym posmakiem. Czuć 16,5% ekstraktu, troszkę alkoholu, ale nie przeszkadza. Z początku lekko słodkawe, ale gorycz szybko ją przykrywa. [4]
Wysycenie: Trochę poniżej średniego - pasuje. [4.5]
Opakowanie: Proste, ładne, ale nieczytelne ze względu na brak kontrastu między czcionką a tłem, komplet informacji. [4]
Uwagi: Całkiem smaczna AIPA, ale bez fajerwerków. Trochę martwił mnie dodatek cukru w składzie, ale chyba nie wpłynął on negatywnie na smak piwa. Zdecydowanie lepsze niż to, które piłem we wrześniu 2015.
Warka do 31.07.2016.
Moja ocena: [3.825]Last edited by rafalek21; 2016-05-15, 22:09.
Comment
-
Comment