Piwo gotowe do oceny
Roch, Nokota
Collapse
X
-
Roch, Nokota
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Hrbaciano bursztynowy klarowny [4.5]
Piana: Biała obfita dość długo się utrzymuje i ładnie zdobi szkło. [4.5]
Zapach: Bardzo przyjemny cytrusowo slodowy owoce tropikalne i lekka żywica. Na głównym planie jest grapefruit. [4.5]
Smak: Dokładnie kontynuacja aromatu owoce cytrusy. Goryczka wyraźna ale nie zalega. Wysycenie średnie. Bardzo przyjemne w odbiorze i mega pijane. [4.5]
Wysycenie: Średnie ok. [4.5]
Opakowanie: Wszystko na swoim miejscu w formie naklejki nie ma lipy chociaż ciężko ją oderwać. [4.5]
Uwagi: Oby piwo było powtarzalne w kolejnych warkach.
Moja ocena: [4.5]
-
-
Pojawiło się w moim osiedlowym, to uznałem że warto wypróbować.
Mam wrażenie że goryczka za wysoka jak na APA i bardziej mi podchodzi pod jakąś ajpe, ale pije się świetnie, więc można przymknąć oko - jeden z lepszych debiutów tego roku, pozbawiony wad. Chowa do szafy starych wyjadaczy, a z nowości podobnie podszedł mi tylko Kociamber z SzałPiw.
Nic tylko kupować, pić i liczyć że kolejne warki będą podobnej jakości.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złote, zamglone. [4]
Piana: Drobna, zbita, średnioobfita, mocna trzyma się ścianek. [5]
Zapach: Cytrusowy, iglasty, umiarkowanie mocny. Minimalnie siarkowy. [4]
Smak: Lekko słodkie, pełne, słodowe, cytrusowe. Goryczka średnia, lekko żywiczna w odczuciu, przyjemna. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Może być. [3.5]
Uwagi: Ogólnie udane. Świetna piana. Na minus zdecydowanie za wysoka pełnia, zapychające.
Moja ocena: [3.875]
Comment
-
-
Zgadza się, to raczej AIPA niż APA. Piana bardzo obfita, choć piwo nie było wstrząśnięte, wychodząca sam przez szyjkę, potem zalegająca w szkle, w zapachu sosna i cytrusy, kolor blisko beżowego, piwo lekko mętne. Nic rewelacyjnego, kolejny browar idący wytartą ścieżką, inwazyjna goryczka i tyle. Ta moda staje się już nieznośna, a piwa niemal nieodróżnialne.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nasycony bursztyn. [4]
Piana: Kremowa, bardzo drobna, średniowysoka i trwała. [4]
Zapach: Lekki chmiel, ślad sosny i owoce tropikalne. [4]
Smak: Goryczka, grejpfrutowe muśnięcie, owoce tropikalne i lekko ściągająca sosna. [4]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: Goły pokal w "Drugim Dnie", wafelki pubowe przy barze. [3.5]
Uwagi: Całkiem fajne, goryczkowe (ale nie przesadnie) piwo. Polecam
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
Comment