Brok, Brok Extra Stout

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Brok, Brok Extra Stout

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6536

Ekstrakt 15,1* i alko 6,5%.

Piana - dość szybko obwódka i mizerny lacing.
    Barwa - ciemny rubin.
    Gaz - średni.
    Aromat - przypalone, suszone śliwki.
    Smak - przypalona przepalanka, susze owocowe, goryczka "z tych trudniejszych".

Lager na czarnych słodach?
    Attached Files

Comment

• Puszek_72
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.02
      • 269

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny, prawie czarny [4.5]
      Piana: Drobna ładna na starcie obfita, nalałem bardzo obficie trochę dziur wyszło. [4]
      Zapach: Aromat mało intensywny, kartonowo słodowy z nutkami cukierków anyżowych. Nie przeszkadza ale fsajny też nie jest [3.5]
      Smak: Lekko słodkawy delikatny anyż i lukrecja ale tak cukierkowa przeszkadza w tle delikatna kwaskowatość. Mało stoutowy, raczej gładki [3]
      Wysycenie: Ok [4]
      Opakowanie: Butelka 0,33 smukła, etykieta staranie wykonana prosta ale ładne to wygląda, dużo po angielsku jest podstawy skald, ekstrakt i alkohol [4]
      Uwagi: Fajnie że stout, tylko po co ekstrakt lukrecji i aromat anyżu, za słodko brak kawy, czekolady. Takie sobie

Moja ocena: [3.45]

Comment

Related Topics

Collapse

• dulukgrzegorz
        Ciemny ekstrakt niechmielony Coopers
        dulukgrzegorz
        Cześć wszystkim,

Chciałbym was zapytać czy mielście okazję uwarzyć piwo z ciemnego ekstraktu niechmielonego?

Jeżeli tak, moglibyście się podzielić jakich chmieli i jak je użyliście?

Będzie to moje pierwsze podejście po 2 warkach z brew-kitu...
        2022-10-04, 14:48
      • Javox
        Łomża, Brok Export
        Javox
        Piwo jasne, Alko 5.0%

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
        Lacing - sporo typu "firankowego".
        Gaz - średni.
        Barwa - jaśniejsze złoto.
        Aromat - lekko metaliczne, słodowe i kukurydza.
        Smak - lekko słodkawe, płona - gorzkawa zbożowość...
        2024-07-03, 22:16
      • AaLeX
        Braniewo, Kanclerz
        AaLeX
        Piwo do nabycia w Dino. Cena 2,99zł za puszkę. Alkohol 5%, kod LG, pełen skład podany: woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel, ekstrakt chmielu. Barwa złota, piana niezła, gęsta. Lacing dobry, kufel oblepiony. Zapach kartonowo-słodowy. Smak słodowo-goryczkowy. Całkiem niezłe....
        2024-01-08, 13:30
      • ART
        Wielkie uaktualnienie 2015 - Brok, Koszalin ul. Spółdzielcza 8
        ART
        Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
        2014-12-18, 22:28
      • dadek
        Nowy Browar Gdański, Jasny lager
        dadek
        Ekstrakt 12,5°Blg, alk. 5%. Barwa ciemnożółta, leciutko opalizuje.
        Coś nie tak z myciem kufli bo piana znikła do zera w chwili podania, a duże bąble powietrza odrywały się od ścianek. Zamiast plam w trakcie picia zostały na szkle nierównomierne krople "spoconej" wody, słabo...
        2022-11-04, 21:31
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...