Piwo gotowe do oceny
Zodiak, [Pavlacz] Meteorit India Pale Lager
Collapse
X
-
Zodiak, [Pavlacz] Meteorit India Pale Lager
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty zamglony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka i niezbyt trwała. [3]
Zapach: Słód i owoce, stonowany, OK. [3.5]
Smak: Goryczka, słód, lekko oleisty, daleki posmak owoców. [3.5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie. [4]
Opakowanie: Grafika jakaś taka gimnazjalna (ew. konferencyjna ), jakość średnia, kontra mikroskopijna i nieczytelna, [3]
Uwagi: Cóż, na debiut browaru pierwsze piwo powinno się chyba jakoś bardziej wyróżniać z chmielowego majnstrimu...
Moja ocena: [3.475]
-
-
Browar: Pavlacz (Uwarzone w Zodiaku)
Nazwa: Meteorit India Pale Lager
Ekstrakt: 11,3%
Alkohol: 6%
Gatunek: American lager
Kolor: Jasno-złoty, minimalnie zmętniony
Zapach: silny aromat trawiasty, bardzo przyjemny
Piana: Niska, drobna, biała.
Smak: Podstawa słodowa dość wytrawna, lekko chlebowa. Zaraz za nią potężne uderzenie żywicznego chmielu. W tle głównie nuty trawiaste i ziołowe i jakby trochę świeżo zmielonego pieprzu. Wysycenie średnio-wysokie.
Ogólne wrażenie: Takie lagery to ja rozumiem! Mógłby konkurować ze Stevem z Wąsosza.
Ocena: 9/10
Comment
-
-
aromat: amerykańskie chmiele
kolor: złoty, idealnie klarowny, przezroczysty
piana: praktycznie brak
smak: Faktycznie solidna dawka chmieli. Poza goryczką nic więcej w smaku nie ma. No bo czego można się spodziewać po lagerze =). Pierwszy raz piję piwo w takim stylu. Teraz mogę wyczuć różnicę - ejle dają jeszcze jakieś posmaki inszych smaków, a w lagerze już niewiele jest... Przez to mam wrażenie jakbym pił pochmieloną wodę...
IBU: 58
5/10
Comment
-
Comment