Piwo gotowe do oceny
Gryf, [Brokreacja] The Farmer
Collapse
X
-
Gryf, [Brokreacja] The Farmer
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty mętny. [4]
Piana: Biała, drobna, średniowysoka i trwała. [4]
Zapach: Słód, banany i typowo amerykański powiew chmielu. [4]
Smak: Tu Ameryki jeszcze więcej: dość głusząca goryczka, ale też owoce typu mango, daleko w tle cytrusy i słód. [4]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Hm ten farmer to tak bardziej w stylu "wioskowy głupek" , ale jakość ciągle wysoka. [4]
Uwagi: Jak się komuś znudzą klasyczne hefeweizeny, to to jest ciekawa odskocznia. Wk... mnie ten bajzel z browarem - na kontrze mojej flaszki jest napisane "Gryf".
Moja ocena: [4]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, pokaźnie zmętnione. [4]
Piana: Średniowysoka, złożona ze średnich pęcherzyków. Również średnio zdobi szkło i jest mało trwała. [3.5]
Zapach: Słód, trochę starych bananów, delikatne mango i mandarynka. [3.5]
Smak: Pszenicy tu już właściwie brak, jest natomiast goryczka, ale lekka i o charakterze grejpfrutowym z odrobiną tropików w tle. Wszystko jest delikatne jak papier toaletowy. [3.5]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Tak raczej nie wygląda amerykański farmer i za to duży minus. Na plus pełny skład i bardzo dobra jakość etykiety oraz ciekawy kształt. [4]
Uwagi: Za mało pszenicy, Ameryki też niezbyt dużo. Zachowawcze i spokojne piwo.
Warka 01.09.2016.
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
5 % alk.
40 IBU
12 % BLG
Warka : 01/09/2016 pite wczoraj tj. 16/09/2016
Pasteryzowane i niefiltrowane.
Niezłe i rześkie piwo. Goryczka cytrusowo ziołowa. Lekko oleiste. Nie jest to ekstaza, ale ten styl nie służy do tego. Pomimo przejechania daty jest nadal smacznie i pije się przeraźliwie szybko.
Goryczka wyraźna, "pszenicznych aspektów" brak. Z owoców mango i cytrus. Ot takie piwo do chłeptania i nawodnienia.
Comment
-
-
Wygląd: Kolor słomka, mętne, spora piana, dosyć ładna, ładny, gęsty, obrączkowy lacing.
Zapach: Przede wszystkim żywiczny, później cytrusowy i odrobina owoców tropikalnych
Smak: Dosyć kwaskowe, chyba za bardzo, w smaku nie czuć już żywiczności za bardzo, trochę cytryny, sporo białego chleba, , goryczka średna, lekko zalegająca, wysycenie ponad średnie, niezbyt zachwycający średniak. Warka do marca 2018.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnożółty, zmętniony. [3.5]
Piana: średniowysoka, drobna, gęsta, średnio trwała. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, cytrusowy, przyprawowy i lekko słodowy. [4]
Smak: chmielowy, cytrusowy, lekko pszeniczny i przyprawowy. Goryczka średniej mocy, przyjemna w piciu. Piwo jest lekkie, dobrze pijalne. [3.5]
Wysycenie: średnie do wysokiego [4.5]
Opakowanie: taka sobie etykieta, podany skład i miejsce warzenia, kapsel firmowy. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
Comment