Piwo gotowe do oceny
Browar Jana, Hopok
Collapse
X
-
Browar Jana, Hopok
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladozłoty, zamglony. [4.5]
Piana: Niby wysoka i bielutka, ale bardzo poszarpana, wygląda jak pumeks. Nie cieszy oka, a do tego opada szybko. [2.5]
Zapach: Cytrusy, żywica, klasyka polskiej interpretacji stylu American India Pale Ale. [4]
Smak: Tutaj też klasycznie - owoce, cytrusy, trochę sosnowego igliwia (acz wajcha przechylona zdecydowanie w stronę owoców), goryczka nie za wysoka, przyjemna. Posmak herbaciany, piwo wytrawne, acz zostaje na języku przyjemny posmak słodowy. [4]
Wysycenie: Bardzo niskie, ja takie lubię. [5]
Opakowanie: Jak pozostałe z serii. [4]
Uwagi: Raczej dla miłośników delikatniejszych piw. Mi smakowało.
Moja ocena: [3.925]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowo-złoty, opalizujący [4]
Piana: Dość duże pęcherzyki. Wysoka ale bardzo szybko opadająca [3.5]
Zapach: Słodycz tropików, w tle troszeczkę winogron. Przyjemny, choć po ogrzaniu nieco męczący nuta zbyt dojrzałych owoców [4]
Smak: Słodowy, okrągły początek szybko przechodzi w wytrawność. Końcówka nawet szorstka i lekko kwaskowata. Goryczka średnia. [4]
Wysycenie: (Za)wysokie [3.5]
Opakowanie: Przyjemna dla oka kolorystyka. Układ graficzny niestety oparty na koncepcji większości rodzimych rzemieślników - od lewej - skład i konkrety, logo i nazwa, historyjka [3.5]
Uwagi: Dobrze zbalansowane i z każdym łykiem zachęcające do następnego (opakowania )
Sklepowa cena 6,8 zł adekwatna do zawartości
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne złoto/jasny bursztyn, delikatnie zamglone. [5]
Piana: Beżowa, drobnopęcherzykowa, średniowysoka ale całkiem trwała, redukuje się do cienkiego, równego kożucha.delikatny lacing. [4]
Zapach: Cytrusy, pestki winogron, leśny. [4]
Smak: Delikatna słodowość, cytrusy, solidna goryczka, wytrawne, średnia pełnia, na finiszu pestki winogron. [4]
Wysycenie: Średnie - odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Ładna czytelna etykieta z pełnym składem. [5]
Uwagi: Smaczne i poprawne APA, lekkie, dobrze gasi pragnienie.
Moja ocena: [4.125]Last edited by rafalek21; 2015-12-07, 20:35.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Chyba jest to brudny pomarańcz, ewentualnie herbata z jakimiś dodatkami, opalizujące [4]
Piana: Była, nawet spora, ale jednak opadła szybko i niewiele zostawiła. [3]
Zapach: W składzie na pierwszym miejscu Magnum, ale aromat na szczęście niemiecki nie jest Dojrzałe (może nawet przejrzałe) owoce tropikalne, multiwitamina, coś karmelowego w tle, może lekko las iglasty. Naprawdę ciekawie. I całkiem intensywnie. [4]
Smak: Smaczne, niby niczym nadzwyczajnym się nie wyróżniające piwo, ale pije się wyśmienicie. Na mojej butelce IBU 15. Dane zupełnie z kosmosu, bo goryczka jest wyraźna, powiedziałbym, że nawet średnia, grapefruitowa. Przyjemna, nie zalegająca. [4]
Wysycenie: Jak na styl, to nadspodziewanie wysokie. Pewnie przesadzone, ale nie powiedziałbym, że przeszkadza. [4.5]
Opakowanie: Wszystkie potrzebne informacje są, kapsel firmowy. [5]
Uwagi: 04/12/16.
Nie miałem doświadczeń z Browarem Jana, więc nie wiedziałem czego się spodziewać. Piwo okazało się co najmniej dobre.
Moja ocena: [3.975]Last edited by Admirador; 2016-08-04, 21:11.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: przybrudzony bursztyn [4]
Piana: ecru, drobna, zwarta, utrzymuje się do końca na piwie [4.5]
Zapach: lekki, słodowo-owocowo-chmielowy [3]
Smak: dość pełne i treściwe, mocna goryczka ale nie dominująca w piwie, na równi wyczuwalna z słodowo-owocową nutą, delikatne cytrusy [4]
Wysycenie: zbyt duże jak dla mnie [3.5]
Opakowanie: nudna etykieta, dość popularny styl w naszych kraftach, firmowy kapsel [3.5]
Uwagi: Dość smaczne, wypite bez problemów
Moja ocena: [3.65]Last edited by becik; 2016-08-07, 18:47.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglony bursztyn. [4]
Piana: Kremowa, drobnopęcherzykowa, wysoka i trwała. [4.5]
Zapach: Cytrusy, leśne szyszki i trochę karmelu. [4]
Smak: Fajny balans między słodem a goryczką, treściwe i syte, a jednocześnie orzeźwiające cytrusami. Lekko przeszkadza karmelowy posmak. [4]
Wysycenie: Średnie, nie wpływa na ocenę piwa. [4.5]
Opakowanie: Prosta etykieta, a na niej wszystkie podstawowe dane, kapsel firmowy. [4]
Uwagi: Zdecydowanie smaczne i godne polecenia APA z terminem do 15.11.2017.
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
Comment