Kolor: Ciemne złoto, prosto z kopalni . [4] Piana: Brudnobiała, drobna, średniowysoka, nietrwała. [3] Zapach: Słód, owoce tropikalne, chmiel i sosna. [4] Smak: Konkretna, chmielowa goryczka, lekkie owoce i delikatne cytrusowe przełamanie. [4] Wysycenie: Średnie, w zasadzie średniowysokie, bo bąbelków sporo i piwo lekko balonuje. [4] Opakowanie: Charakterystyczny kształt ety, mroczna (kopalniana?) kolorystyka. Lubię klimaty śląskie, ale tu jakoś mi średnio to pasuje... Na niuanse dot. składu nie zwróciłem uwagi. Staranne wykonanie. [4] Uwagi: Kolejne smaczne piwo, choć sam styl już nieco nużący...
Kolor: Jasny bursztyn, minimalne zmętnienie. [4.5] Piana: Niezbyt obfita, średnie pęcherzyki, szybko opada do cienkiej warstwy, minimalnie oblepia ścianki. [3] Zapach: Karmel i herbatniki, z aromatów chmielowych głównie cytrusy, oprócz tego inne owoce tropikalne i iglaste motywy, całość pachnie słodko. [4.5] Smak: Słodowość raczej niska, goryczka średnia w stronę mocnej, żywiczna z cytrusowym wykończeniem, pije się lekko ale ciężko doszukać się czegoś więcej w tym piwie, lekko monotonne. [3.5] Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego. [4.5] Opakowanie: Niby nie mam żadnych zastrzeżeń ale mimo wszystko całościowo wypada średnio. Nie rozumiem też dlaczego w single hopie znajdują się 4 chmiele? [4] Uwagi:
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - cytrusy i nuty ziołowe.
Smak - słodkawe, cytrusy, tropiki i ananas,...
Comment