Piwo gotowe do oceny
Roch, Fryz
Collapse
X
-
Roch, Fryz
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowe, leciutko zmętnione. [4]
Piana: Drobna, gęsta, sztywna, osiada na szkle. Mogłaby być nieco trwalsza. [4]
Zapach: Typowy dla stylu. Chmiel, czekolada, lekka paloność. Trochę ubogi. [4]
Smak: Gęste, aksamitne, czekoladowe, lekko owocowo-słodkie. Z początku trochę agresywne, palone. Z czasem to odczucie zanika. Goryczka grejpfrutowa, długa, dosyć przyjemna. [4.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Jak reszta oferty. Nic odkrywczego. [3.5]
Uwagi: Stylowe, bardzo gładkie, aksamitne, przyjemna goryczka, wyraźnie grejpfrutowa.
Moja ocena: [4.175]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemnobrunatna, w nawet najwęższym miejscu IPA glass nieprzejrzyste. [4.5]
Piana: Piana ładna, gęsta, obfita i bardzo trwała. [4.5]
Zapach: Palony i iglasty. Przyjemny, choć do złudzenia przypomina aromat american stoutu. [4]
Smak: Palony, z iglastą nutą chmielową. Piwo jest treściwe, ale nie słodkie, ani zaklejające. Goryczka przede wszystkim palona, choć po części także chmielowa, grejpfrutowa, dość wysoka, ale krótka i kontrowana przez nuty czekoladowe i kawowe. [4.5]
Wysycenie: Wysycenie średnie, okej. [4]
Opakowanie: Etykieta przemyślana, ładnie i czytelnie zaprojektowana. Malutkim minusem jest brak dokładnego składu na etykiecie. Pozostałe parametry są podane. [4]
Uwagi: Data przydatności do spożycia: 15.05.2016
Moja ocena: [4.275]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
Powrót po latach do tego piwa. Podobnie jak wcześniejsze opisy. Są słodowo-palone tony skontrowane wyraźnym chmielem z wyraźniejszą goryczką. Odpowiedni balans i treść, dobra pijalność czyni z tego piwa naprawdę dobry produkt. Trzyma poziom.
Comment
-
Comment