Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, Piotrek z Bagien - Black IPA
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, Piotrek z Bagien - Black IPA
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Istny black, klarowne [4]
Piana: Noo takiej się nie spodziewałem, gęsta i oblepiająca, zostaje do końca [4.5]
Zapach: Mocny, chmielowy, hameryka, aż bije po nozdrzach [4.5]
Smak: Bardzo delikatny, nie za słodki, dobrze zbalansowany, nie ma zabijającej goryczki, jest fajny aromat chmielowy, bardzo pijalne [4]
Wysycenie: W sam raz, nie szczypie, orzeźwia [4]
Opakowanie: Ładna eta, w ładnym kolorze :-) , firmowy kapsel, komplet informacji [4]
Uwagi: Bardzo dobre piwo, a już myślałem, że nie przekonam się do Black IPA, a tu proszę
Moja ocena: [4.225]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [4.5]
Piana: Nawet wysoka, lekko beżowa, niezbyt trwała, zostawia niewielki kożuch. [4]
Zapach: Cytrusy, ciemne słody. Niezbyt silny. [4]
Smak: Palony, kwaskowy, cytrusowa chmielowość, goryczka cytrusowo-palona, na koniec długi kwaskowy i palony posmak. Goryczka co najwyżej średnia, ale długa. Lekko wyczuwalny alkohol. [3.5]
Wysycenie: Średnie/niskie. [4.5]
Opakowanie: Kapsel firmowy, pełen skład podany. Nie lubię etykiet tej serii, wszystkie takie same, ciężko mi potem zapamiętać te piwa. [4]
Uwagi: Nie jest złe, ale trochę niewyważone. Mieszanka silnej paloności i cytrusowej goryczki jest dla mnie trochę męcząca. Dziwne, że czuć w nim alkohol, przecież to tylko 6%. Nie zachwyciło mnie.
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy: Piotrek z Bagien - Black IPA
Ekstrakt: 15.0% wag. | Alkohol: 6.0% obj. / 4.5% wag.
Piana duża, trwała, zdobi szkło. Kolor czerń, pod światło rubin lekko mętne. Aromat leśne chmielenie leciutko masełko. Smak prażony słonecznik, tytoń w przyjemnej formie, chmiele amerykańskie, leśno żywiczne, karmel z nie za wysoką słodkością, nuty słodów palonych, goryczka wyraźna dość wysoka. Piwo przyjemne pijalne zbalansowane.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
Comment