Piwo gotowe do oceny
Nepomucen, American Lager
Collapse
X
-
Nepomucen, American Lager
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno żółty [4]
Piana: drobna, lekkie ecru, dośc mocna, długo się utrzymuje, osadza się na szkle drobnymi krzaczkami [4]
Zapach: owocowo-słodowy [3.5]
Smak: w miarę pełne, treściwe, dominuje niestety zbyt ostra i mocna goryczka, bardziej trawiasta, dopiero gdzieś w tle na końcu języka lekkie słodowe smaki i owoce, na dłuższą metę ta goryczka stawała się męcząca [3]
Wysycenie: trochę za duże, bąbelki zbyt mocno kłuły język [4]
Opakowanie: etykieta charakterystyczna dla browaru, firmowy kapsel [4.5]
Uwagi: Wypiłem, z dość średnią przyjemnością ale drugiego już nie dałbym rady
Moja ocena: [3.45]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, prawie klarowne, [4.5]
Piana: Pęcherzyki średnie, piana trzyma się dosyć długo i zostawia sporo znaków na szkle. [4]
Zapach: Wyłącznie trawa, nic więcej nie czuję. I to taka z mazurskiej łąki, a nie amerykańskiej. [4.5]
Smak: Zaskakująco słodkie, ale na szczęście nie mdlące i bez karmelu. Goryczka średnia, poziom 40 IBU jakby lekko zawyżony i jest bardziej złożona niż trawiasty aromat. W smaku dochodzi pomelo i słodki grejpfrut, a po jakimś czasie również lekko pikantne zioła. [4]
Wysycenie: Za niskie jak na to piwo. [3]
Opakowanie: Bardzo ładna etykieta i firmowy kapsel. Skład jest pełny. [4.5]
Uwagi: Bardzo smaczny lager, aż się nie chce wierzyć, że w składzie jest Amarillo.
Warka 22.10.2016.
Moja ocena: [4.175]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, zamglony. [4.5]
Piana: wysoka, średniopęcherzykowa, średnio trwała, zostawia ślady na szkle. [4]
Zapach: średnio intensywny, trawiasto-ziołowy i delikatnie owocowy. [4]
Smak: ziołowy, lekko owocowy, średnia goryczka, dość przyjemna. Niezłe piwo, jak dla mnie trochę przeszkadzają te ziołowo-trawiaste posmaki. [3.5]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: ładna etykieta i firmowy kapsel,podany pełny skład. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Podzielam zdanie, że goryczka w tym piwie jest dość męcząca, nie wyczuwam nut owocowych, może w zapachu - wespół z tymi ziołowo-trawiastymi akcentami, które smakowo też zagłuszają inne walory. Jak najbardziej do wypicia (jedno). Solidna czwórka.
Comment
-
Comment