Piwo gotowe do oceny
Bierhalle Wilanów, Marcowe
Collapse
X
-
Bierhalle Wilanów, Marcowe
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty klarowny. [4]
Piana: Kremowa, bardzo drobna, średniowysoka, dość trwała. [4]
Zapach: Słodowy z powiewem karmelu, lekki chmiel. [3.5]
Smak: Słodowy ze śladem karmelu, daleki minimalny posmak chmielowy. [4]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: BH w pełnej krasie , czyli bączek, prosta eta i goły złoty kapsel. [3]
Uwagi: To chyba najprzyjemniejsze dla mojego podniebienia piwo z Lemingradu .
Moja ocena: [3.775]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, piwo lekko mętne. [4]
Piana: Biała, bardzo gęsta, oczka mikroskopijne. Imponująca przy podaniu - na co najmniej 5-6 cm, jednak po dwóch łykach znikła pozostawiając mgiełkę na powierzchni, dość solidną obręcz przy szkle i trochę plam na nim. [4]
Zapach: Głównie słodowy, ale jest też sporo słodkich owoców. [4]
Smak: Wyraźna slodowość z owocami w postaci mocno dojrzałych słodkich renglod, melona, nawet z lekką kwiatową miodowością. Po przełknięciu pojawia się przyjemna lekka goryczka dopełniająca całokształtu.
Smaczne, treściwe piwo, zadowoli wielbicieli większej słodyczy, którzy mogli kręcić nosem na sporo ostrzejszego pilsa. [4]
Wysycenie: Górna strefa normy, jak na mój gust w tym piwie warto by było trochę obniżyć. [3.5]
Opakowanie: Podawane w firmowych kufelkach 0,4 l, podkładki są. [5]
Uwagi: Pite 11.03.2016 na miejscu w browarze.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny pomarańcz [4.5]
Piana: ecru, kremowa, dość gęsta, do końca zostaje obwódka wokół szkła [3.5]
Zapach: słabo wyczuwalny, miły, kwiatowo-słodowy [3.5]
Smak: dość pełne i treściwe, dominuje goryczka skontrowana lekkim owocowo-miodowym posmakiem, momentami zbyt mocno cierpkim, dobra baza słodowa, całość dobrze zbalansowana [4]
Wysycenie: zbyt dużo [3.5]
Opakowanie: pite w browarze na miejscu, firmowy kufel, firmowy wafel, jest dobrze [5]
Uwagi: Co tu dodać, smaczny klasyk wypity z przyjemnością
Moja ocena: [3.825]Last edited by becik; 2016-12-30, 20:18.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika holycrap Wyświetlenie odpowiedziPiwo wypite w katowickej Bierhalle. Bardzo dobrze zbalansowane smaczne piwo. Potwierdzam że warto wypić. Dla mnie jedno z najlepszych z polskich mikrusów.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika holycrap Wyświetlenie odpowiedziSłuszna uwaga ale to ten sam browar i jaką masz pewność że piwo uwarzone np. we Wrocławiu nie jest sprzedawane w W-wie np.???
Comment
-
Comment