Piwo gotowe do oceny
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Baba Jaga] Mrok
Collapse
X
-
Jan Olbracht Rzemieślniczy, [Baba Jaga] Mrok
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarne. [4.5]
Piana: Obfita, gęsta, opada powoli, osiada na szkle. [4.5]
Zapach: Cytrusowy (mandarynka), żywiczny, lekko tropikalny, leciutko palony. [4.5]
Smak: Lekko słodkie, pełne, gładkie, lekko cytrusowe, lekko ciemnosłodowe. Goryczka średnia do wysokiej, lekko pozostająca, ale przyjemna, żywiczno-palona. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: W porządku. [4]
Uwagi: Bardzo dobre piwo. Trochę zbyt pełne.
Moja ocena: [4.25]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarno-błotnisto-brunatny, niezbyt ładny [3.5]
Piana: Jasnobrązowa, drobna, wysoka, raczej krótka [4]
Zapach: Trochę żywicy i sporo ciemnego słodu, po ogrzaniu wręcz prażonego. Błąka się też kawa i czekolada [3.5]
Smak: Mocna goryczka spłukuje i dominuje wszystkie smaki słodowe. o dobrze bo w pierwszej chwili mocno wyczuwalne palono-tostowe klimaty słodu. Goryczka niby mocna ale nie wulgarna i dość przyjemnie zalegająca [3.5]
Wysycenie: Średnio wysokie, dla mnie za bardzo [3.5]
Opakowanie: Etykieta dramatyczna, choć przyznam, że na półce łatwa do wyłapania.
Poza tym pełna informacja o parametrach i składzie plus infantylna histooryjka [3.5]
Uwagi: W kategorii "piwo" dobry wyrób, w "black ipa" zbytnia dominacja elementów palonego słodu... ale mrok rewolucji to pokryje i ułatwi konsumpcję
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatny. [4.5]
Piana: Taka, do jakich przyzwyczaiły nas black IPA'y. Gęsta, beżowa, drobna, wyraźnie osadzająca się na ściankach, nawet wysoka. [4.5]
Zapach: Czekolada, gorzka. Dużo jej. Bardzo. Trochę kawy. Żywicy równie dużo. Bardzo fajnie się to piwo wącha. [4.5]
Smak: Wyraźna, mocna, acz krótka, ziołowo-żywiczna goryczka. Sporo chmielu. Pojawia się także gorzka czekolada. Lekki posmak tytoniowy, popiołowy, bardzo pasujący w piwie tego typu. [4]
Wysycenie: Za wysokie. [4]
Opakowanie: No... Mroczne. [4]
Uwagi: Bardzo fajne piwo, piję je - nomen omen - chwilę przed północą. I na tę porę (i pewnie każdą inną też) smakuje.
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Praktycznie czarny i nieprzejrzysty. [4.5]
Piana: Obfita, dosyć trwała. Świetnie koronkuje. [4]
Zapach: Średnio intensywny. Chmielu nie żałowano i jest grejpfrut, iglaki, żywica, skórka pomarańczy. Dalej ciemnie pieczywo, karmel, biszkopt, słonecznik. [3.5]
Smak: To co w zapachu, plus gorzka czekolada. Ciemne słody robią się nieco wyraźniejsze i chmiel nie dominuje tak jak w aromacie. Goryczka średnia i krótka, przyjemna. Świetna pijalność. [4]
Wysycenie: Trochę za niskie. [3.5]
Opakowanie: Trochę nieczytelne te fioletowe fonty, ale poza tym wygląda zacnie. [4]
Uwagi: Bardzo dobre piwo, warto spróbować.
Moja ocena: [3.825]
Last edited by rzodny; 2016-02-01, 13:35.
Comment
-
Comment