Wąsosz, Staroklasztorne Piwo Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Wąsosz, Staroklasztorne Piwo Lager

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • AaLeX
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛
    • 2011.07
    • 695

Ocena z ARTomatu

Kolor: Taka mocna zielona herbata, mętny, wole bardziej klarowne. [3]
    Piana: Przy nalewaniu spora, został średniej wielkości kożuch, nie ma źle. [4]
    Zapach: Metal, chmiel, trochę taki ziołowy, dość przyjemny. [4]
    Smak: Jest goryczka, co od razu mi się podoba, jest ona przyjemna, chmielowa, nie czuć chemii. Jest ona niestety trochę rozmyta, ale nie ma źle. Pozytywne zaskoczenie. [4.5]
    Wysycenie: Mogło być lepiej. [3]
    Opakowanie: Ładna etykieta na butelce, taki jakby mur piwnicy klasztornej, ładna czcionka, podane wszystkie dane łącznie ze składem. Nawet jest opisana historia o pobycie w Czechach brata Mirka. [5]
    Uwagi: Bardzo pozytywne zaskoczenie. Dobre piwo, z przyjemną goryczką, pianą, nie za drogie, cena w okolicy 3zł jest do zaakceptowania. Polecam, warto spróbować. Z przyjemnością do niego powrócę.

Moja ocena: [4.15]

Comment

• AaLeX
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛
      • 2011.07
      • 695

Tak wygląda.
      Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Ottakringer, Pils
        darekd
        Nowy produkt z przemysłowego, ale niezależnego browaru w Wiedniu.

Ekstr. 11,3%
        Alk. 4,8%

https://www.ottakringerbrauerei.at/d...akringer-pils/

Aromat - ziołowy chmiel dominuje, w tle łagodna nuta suszonego ziarna
        Piana - zdecydowanie wysoka,...
        2024-12-21, 00:22
      • ART
        Wielkie uaktualnienie 2015 - Wąsosz, Konopiska Wąsosz 95
        ART
        Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
        2014-12-18, 23:10
      • e-prezes
        Wąsosz, Rarytasy z Roztocza Pils
        e-prezes
        Osada Basznia Dolna na Roztoczu od wakacji 2022 roku oferuje pod swoją marką "Rarytasy z Roztocza" 4 piwa z Wasosza. To akurat na FB ma opisany alk. na poziomie 4,5%, więc to zapewne jakaś mało wymyślna 10°-tka. Etykieta jedna na wszystkie piwa, jak na zdjęciu poniżej. Do tego flamastrem...
        2023-02-01, 11:48
      • e-prezes
        Wąsosz (?), Wawelskie AIPA
        e-prezes
        Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.

Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
        2023-01-29, 17:02
      • Prusak
        Browar Stu Mostów, Porter Bałtycki
        Prusak
        E: Nie podano
        A: 7, 5 % obj.
        Miłe zaskoczenie, choć pewnie nie wszystkim taki porter bałtycki by odpowiadał: bez żadnych nut wiśniowych, śliwkowych, owocowych etc, Matowość, wyczuwalna goryczka, wyraźnie zaznaczone nuty gorzkiej czekolady. Nie jest to klasyka gatunku, ale pije...
        2022-12-17, 01:46
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...