Gryf, [Dukla][Brokreacja] Nafciarz Dukielski

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Brodzislaw
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2013.09
    • 1020

Ocena z ARTomatu

Kolor: pomiędzy czarnym a brązowym [4.5]
    Piana: beżowa z drobnych i średnich pęcherzyków opadła do minimalnej warstwy. [4]
    Zapach: zdominowany jest torfem i nutami whisky. Potem dochodzą nuty palone i zioło od chmielów. [4.5]
    Smak: znów dominują nuty torfowe do tego trochę bandażowo-aptecznych. Kontrują je nuty słodów kawowo-czekoladowo-karmelowych, sprawiają, że piwo jest pół-słodkie. Goryczka wychodzi z kolejnymi łykami w nucie ziołowej i palonej [4.5]
    Wysycenie: średnie do niskiego, faktura średnia [4]
    Opakowanie: Wybitne! Dobry opis. [5]
    Uwagi: Piwo jest wybitnie torfowe, nieco ciężkie w odbiorze, wybitnie degustacyjne.

Moja ocena: [4.45]

Comment

• GSE
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.10
      • 424

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemnobrązowe, nieco prześwitujące, trochę oleiste [4.5]
      Piana: w zależności od naczynia - w wąskim spora, w kielichu zero drobnoziarnista, ale w miarę szybko zanikająca, pozostawia obrączkę [3.5]
      Zapach: gumy palone na asfalcie, bandaże i czekolada mleczna [4.5]
      Smak: Nafciarz jest o wiele lepszy od Smoky Joe, którego piłem w tym roku parę razy - tam są tylko stare bandaże, kwaśność i niewiele więcej, a tutaj to się dzieje! kablowa paloność, czekolaada, w miarę duża kwaskowatość i torf, torfik - sporo bandaży; trochę popielniczki, nieco toffi i drewna, takiego w stylu lasek cynamonu; końcówka goryczkowo-ziołowa, później słodka i fajnie wyklejająca kontra; posmak wodnisty, jednak specyficznie słodki, jak w milkstoucie; w ustach długo pozostaje fajna goryczka [5]
      Wysycenie: duże, za wysokie zdecydowanie [2]
      Opakowanie: kapsel golas, obrazek taki sobie, ale opis i składniki są spoko [4]
      Uwagi: warka do 01.08.2016. mimo że Dukla, po terminie i porównywałem ze Smoky Joe, to piwo nie jest skwaśniałe - miłe zaskoczenie polecam

Moja ocena: [4.45]

Comment

Przetwarzanie...
      X