Wąsosz, [Setka] Apollo 19

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rafalek21
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2015.04
    • 1407

Warka 12.01.2019.

Piana średnio obfita, całkiem trwała, ładnie zdobi szkło.
    W zapachu gorzka czekolada, ciemne owoce i chyba nuta wędzonki - przyjemny
    Smakowo gorzka czekolada, dym z ogniska, na końcu i najdłużej kawa, z początku odrobinę słodyczy, dalej już wytrawnie, znaczna goryczka, średnia pełnia.
    Wysycenie średnie - trochę za wysokie.

Może być, całkiem udane smakowo piwo, ale trochę brakuje mi ciała.

Comment

• DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnobrunatny, nie widać prześwitów pod żarówkę. [5]
      Piana: Jasnobrązowa, bardzo wysoka i równie trwała, obficie znaczy szkło. [5]
      Zapach: Na początku wędzonka, ale nieporażająca, później czekolada jakby z bakaliowym wsadem ( rodzynki głównie) i owoce ( tu głównie suszone śliwki). [4]
      Smak: Dymu mniej niż w zapachu, średnia pełnia, pojawia się całkiem wysoka goryczka, ale znana od gorzkiej czekolady a nie od chmielu. Końcowe łyki bardzo palone. [4]
      Wysycenie: Mogłoby być trochę mniejsze. [3.5]
      Opakowanie: Typowa etykieta Setki, kolory tym razem tylko dwa ( biały i czarny ). Pełny, czytelnie rozmieszczony skład. [4.5]
      Uwagi: Piłem dziś to piwo pierwszy raz i z pewnością nie ostatni, smakowało mi. Warka 12.01.2019.

Moja ocena: [4.15]

Comment

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
        2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
        Petitpierre
        Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
        2024-07-07, 17:28
      • darekd
        AleBrowar, Tower of Cats
        darekd
        India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
        I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

Są jeszcze parametry i skład:
        Ekstr. 15%
        Alk.6,2%

w składzie...
        2025-02-12, 23:00
      • Prusak
        Prvý Piešťanský Pivovar, Apollo 11
        Prusak
        Na etykiecie dokładnie "Apollo 11's 50th Anniversary" i dalej "Brut IPA". I z tym mam właśnie problem, bo piwo jest bardzo dobre, ale wąchając je nie da się na pewno stwierdzić, że mamy dio czynienia z tym stylem, zresztą pijąc także. Raczej myślałem o West Coast IPA....
        2019-12-02, 13:13
      • nonFelix
        2021.10.07-09 - 12 Warszawski Festiwal Piwa
        nonFelix
        Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.

Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
        2021-09-23, 19:47
      • darekd
        SingleCut Beersmiths, Eric More Cowbell!
        darekd
        Działający od 2012 r. browar w Astorii, części nowojorskiego Queensu, na którym jest to podobno pierwszy założony browar od czasów prohibicji

Stout z czekoladą, wanilią oraz laktozą (chocolat milk stout) o zaw. alk. 6%

https://www.singlecut.com/

Aromat - czekolada,...
        2025-02-02, 00:09
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...