Piwo gotowe do oceny
Gloger, Nocne Antały
Collapse
X
-
Gloger, Nocne Antały
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, klarowne. [4]
Piana: Biała, drobnopęcherzykowa, trzyma się długo, trochę za słabo brudzi szkło. [4]
Zapach: Słodowy, lekko owocowy od chmielu Spalt Select, pod koniec trochę pokrzywowy. [4]
Smak: Słodkie z przyjemną opiekaną nutą. Goryczka niska, aczkolwiek wyczuwalna, ziołowa. Balans przesunięty w stronę słodu, karmelu brak na szczęście. [4]
Wysycenie: Trochę za duże. [3.5]
Opakowanie: Sporo informacji ładnie porozmieszczanych na etykiecie, skład pełny, kapsel firmowy. [4.5]
Uwagi: Smaczne marcowe piwo z datą do 22.08.2016.
Na etykiecie są inne parametry: E 13,8 % Alk 5,2%
Moja ocena: [4]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty klarowny. [4]
Piana: Białokremowa, bardzo drobna, dość wysoka i dość trwała. [4]
Zapach: Słó, chmiel, owoce, lekki oldskul - sympatyczny, choć mało odkrywczy. Ale - przy marcowym...? [4]
Smak: Karmel, słód palony, lekkie posmaki goryczkowe w stylu orzechowym. [4]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Kolejne zagadkowe opakowanie z Białegostoku: ciekawa nazwa, na ecie lunatyk w szlafmycy... Ładny kapsel. [3.5]
Uwagi: Sympatyczne piwo marcowe. Cieszy, że browar odważnie poszedł w klasykę (jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmiało... ).
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Gloger, Nocne antały
Bardzo przyjemne piwo marcowe, kolor złocisty, lekko mętne, piana b. drobna, utrzymuje się dość długo, zapach słodowo -chlebowy z nutami owocowymi ( b. słabe ), dobrze nagazowane -bąbelki drobniutkie, prawie idealne, w smaku lekka goryczka ( IBU - 25 ) , ale dla tego piwa wystarczająca , lekko kwaskowe jakby nawiazanie do piw pszenicznych. Całość więcej niż poprawna - do powtórzenia.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, w zasadzie klarowne [4]
Piana: Drobna, puszysta, nie za wysoka, średnio trwała [3.5]
Zapach: Słód plus trochę chmielu. Nic ciekawego, ale to przecież marcowe, więc ten aromat spodziewany. [3.5]
Smak: Całkiem niezłe, oczywiście słodowe, z leciutko ziołową, subtelną goryczką. Trochę alkoholowe. Nudne, ale jakie ma być [4]
Wysycenie: Średnie, bez większych zastrzeżeń. [4.5]
Opakowanie: Etykieta mi się podoba, jak prawie wszystkie z tego browaru. Informacji sporo, ale nie wszystko co istotne napisali. [4.5]
Uwagi: 10/08/2017 wypite wczoraj czyli 26 kwietnia 2017.
Nic nadzwyczajnego, ale jak ktoś ma ochotę akurat na marcowe to jak najbardziej można sięgnąć po to piwo.
Moja ocena: [3.825]Last edited by Admirador; 2017-04-27, 20:46.
Comment
-
Comment