Piwo gotowe do oceny
Bytów Browar Kaszubski, Polka
Collapse
X
-
Bytów Browar Kaszubski, Polka
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny klasyczny, lekka mgiełka [4.5]
Piana: Zwarta, śnieżnobiała, utrzymująca się do końca picia, zostawia okręgi na szklance. [4.5]
Zapach: Słodowy głównie, brak trochę akcentów chmielowych [4]
Smak: Przyjemne ale głównie słodkawo-słodowe piwo. Mnie brakowało goryczki chmielowej. [3.5]
Wysycenie: łatwo się układa na żołądku [5]
Opakowanie: beczka [5]
Uwagi: Przyjemne ale nie robiące jakiegoś wrażenia piwo. Za dużo słodkości a za mało goryczki.
Moja ocena: [3.975]
Pite w Przystanku BemowoLast edited by VanPurRz; 2016-03-13, 17:43."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty zamglony. [4]
Piana: Biała, niezbyt drobna, bardzo wysoka, dość trwała. [3.5]
Zapach: Silny chmielowy, tło lekko owocowe. [4]
Smak: Goryczka, taka pestkowa, nieco ziół, tło lekko zleżałych owoców tropikalnych. [3]
Wysycenie: Wysokie. [4]
Opakowanie: Trafiła mi się edycja limitowana - tło ety i sukienka Polki są w barwach narodowych - efekt nowego patriotyzmu i dobrej zmiany...? [4]
Uwagi: Polka, to powinna na kolana pół świata rzucać... .
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Dla mnie najlepszy polski pils jaki udało mi się spróbować, przy 9 blg czapki z głów. Pyszna miękka słodowość, dobre nachmielenie przede wszystkim na smak i aromat a w drugiej kolejności na goryczkę i średnio wysokie wysycenie. Tak wyobrażam sobie wzorcowego lekkiego pilsa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziDla mnie najlepszy polski pils jaki udało mi się spróbować, przy 9 blg czapki z głów. Pyszna miękka słodowość, dobre nachmielenie przede wszystkim na smak i aromat a w drugiej kolejności na goryczkę i średnio wysokie wysycenie. Tak wyobrażam sobie wzorcowego lekkiego pilsa.
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
A Polkę warzy browar Bytów:
Comment
-
-
Przeniesiono.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, zamglony. [4.5]
Piana: wysoka, średnio pęcherzykowa, średniotrwała, zostawia ładną koronkę na szkle. [4]
Zapach: średnio intensywny, zbożowy i lekko ziołowy. [4]
Smak: słodowy z niską goryczką ( za niską) i delikatnym kwaskiem. Piwo jest lekkie, nie wodniste i przyjemnie się je pije. [3.5]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: etykieta może być, nie ma kontry, podany pełny skład, kapsel firmowy. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Wygląd: kolor słomka, ale bardzo nieklarowne, piana taka se, lacing żaden
Zapach: Ciastkowy, mączny, trochę kwiatowy i cytrynowy, nie jest źle, po piwie wyniesionym z Wąsosza obawiałem się melanoidyn, które do pilsa nie pasują, co prawda zapach tu nie jest zbytnio pilsowy, ale jest lekki, rześki.
Smak: Lekkie piwo, bardzo wodniste i puste, goryczka delikatna, pestkowo-grejpfrutowa, czuć delikatnie chmielowość, delikatne nuty cytrusowe, może z Iungi. Nie przypomina to żadnego pilsa, jest zbyt wodniste nawet jak na niemieckiego, za mało goryczkowe i tragicznie nisko wysycone – to wysycenie najbardziej je rujnuje
Comment
-
Comment