Barwa kasztanowa (nie czarna). W smaku przypomina schwarzbiera - lekka paloność, mała goryczka, lekko słodkie. Taki rozwodniony sweet stout. Nie jest złe, no ale to dolniak .
Lekka kawa, nie jest bardzo słodkie.
6,5/10
Nie wiem jak zaklasyfikować dokładnie to piwo. Na butelkach też nie ma żadnych informacji o gatunku. Na stoisku FDP powiedzieli, że to piwo dolnej fermentacji. W smaku przypomina schwarzbiera, chociaż nie mieści się w widełki stylu. W internecie też niewiele informacji o browarze i ich piwach.
Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
Miasteczko Detva leżące na środku Słowacji, nie zrobiło na mnie jakiegoś większego wrażenia. Ot takie sobie, którego zabudowa ciągnie się wzdłuż głównej drogi kilka kilometrów. Brak mi tam jakiegoś centralnego punktu jak rynek. Owszem kilka placów jest, ale jakoś nie są zbytnio eksponowane....
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment