Kamienica, Ciemny Anioł

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24016

Kamienica, Ciemny Anioł

Piwo gotowe do oceny
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • melor
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.04
    • 364

FDP 2016

Barwa kasztanowa (nie czarna). W smaku przypomina schwarzbiera - lekka paloność, mała goryczka, lekko słodkie. Taki rozwodniony sweet stout. Nie jest złe, no ale to dolniak .
    Lekka kawa, nie jest bardzo słodkie.
    6,5/10

Nie wiem jak zaklasyfikować dokładnie to piwo. Na butelkach też nie ma żadnych informacji o gatunku. Na stoisku FDP powiedzieli, że to piwo dolnej fermentacji. W smaku przypomina schwarzbiera, chociaż nie mieści się w widełki stylu. W internecie też niewiele informacji o browarze i ich piwach.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
      dadek
      Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
      Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
      2024-05-23, 01:04
    • bastion
      Słowacja, Detva, Partizanska 82, Podpoliansky Pivovar Dobronay.
      bastion
      Miasteczko Detva leżące na środku Słowacji, nie zrobiło na mnie jakiegoś większego wrażenia. Ot takie sobie, którego zabudowa ciągnie się wzdłuż głównej drogi kilka kilometrów. Brak mi tam jakiegoś centralnego punktu jak rynek. Owszem kilka placów jest, ale jakoś nie są zbytnio eksponowane....
      2022-02-11, 21:53
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • darekd
      Opillia, Firmowe
      darekd
      Browar z Tarnopola

16% alk.
      6,5% alk.
      21 IBU

Mały napis na ecie przypomina, że piwo jest bez syropu maltozowego. Natomiast na ecie przyznają się bez bicia do cukru i ryżu

Aromat - dość łagodny, słodowy, ciut słodyczy
      Piana - dość niewysoka,...
      2025-02-24, 23:36
    • kaczka116
      Dukla, Anioł Stróż
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2019-11-10, 19:18
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...