Piwo gotowe do oceny
Gryf, [Piwojad] Suska
Collapse
X
-
Gryf, [Piwojad] Suska
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy, nieprzejrzysty. Piwo dość mętne stąd niższa ocena. [3]
Piana: Dość słaba, szybko zanika. [3]
Zapach: Wędzonka, lekki karmel, paloność, lekka nuta alkoholowa. [4]
Smak: Wędzonka i charakterystyczna nuta wędzonej śliwki. Piwo delikatnie kwaśne (zapewne z racji obecności tytułowej suski). Niska goryczka. [4]
Wysycenie: W normie. Dziwi lekki gushing na początku. [4]
Opakowanie: Przezroczysta naklejka daje złudne wrażenie malowanej butelki. Styl raczej minimalistyczny. [5]
Uwagi: Suska chciała mi uciec z butelki, pomimo tego że po zakupie dwa dni stała na półce. Aczkolwiek nie była to fontanna i sytuację udało się opanować bez większych strat.
Moja ocena: [3.9]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatny, nieprzejrzysty-błotnisty. [3.5]
Piana: Jasnobrązowa, drobna, niewysoka, nietrwała. [3]
Zapach: Czekolada, ślad wędzonki daleki. Sus(z)one owoce, może to ta "suska"? [4]
Smak: Oj, za dużo tej suszonej śliwki... Więcej, niż w wigilijnym kompocie. Ślad popiołu i czekolady, ale susz dominuje. [3]
Wysycenie: Niskie, OK. [4]
Opakowanie: Kalkomania. Mrówkojad. Mrówkojad, to prawie, jak Pancernik . [4]
Uwagi: Fajnie, że ktoś dodaje do piwa regionalne (ale i nowomodne) dodatki, jak np. suska sechlońska. Ale czy to poprawia smak piwa?
Górale powinni teraz dodać oscypki (albo bundz), Kaszubi - śledzie/sielawki, a hipsterzy - puree z topinamburu...
Moja ocena: [3.475]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Chyba ciemny brąz, na dnie pokala lekki prześwit [4]
Piana: Nie za wysoka i nie najbardziej trwała, drobna. [3.5]
Zapach: Wędzonka, dym z ogniska na pierwszym planie, trochę czekolady, kawy, śliwka też. Zachęcająco. [4]
Smak: Śliwka wędzona, kompot z suszu wigilijny. Ależ to jest wyraźne w tym piwie. Pierwsze wrażenie ciekawe, ale tak od połowy butelki coraz trudniej się pije. Przesadzone z tą śliwką, niestety. Piwo wytrawne, trochę paloności, czekolada na gorzko. 330 ml oceniłbym wyżej, ale z półlitrową butelką trochę się męczyłem. [3.5]
Wysycenie: Średnie, spodziewałem się nieco niższego. [4]
Opakowanie: Ok, z jakimś pomysłem to jest. Informacji mogłoby być więcej. [4]
Uwagi: 7/09/2017
Dla miłośników śliwki wędzonej, jak dla mnie przegięte w tym kierunku. Jako eksperyment ciekawe, ale się nie zachwyciłem.
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
Comment