Piwo gotowe do oceny
Maryensztadt, PAPA Americano
Collapse
X
-
Maryensztadt, PAPA Americano
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: dojrzałej pomarańczy [4.5]
Piana: ecru, drobna, biała, opadła szybko do cienkiej obwódki wokół szkła [2.5]
Zapach: leciutki, słodowo-cytrusowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, fajna mocna goryczka, dobrze na drugim planie wyczuwane wyczuwalna owocowa nuta - głównie pomarańczowa, solidna podbudowa słodowa [4]
Wysycenie: odrobinę za dużo [4]
Opakowanie: pite w lokalu, firmowe szkło, firmowy wafel [5]
Uwagi: Smaczne piwo ale podawane w temperaturze zbyt niskiej
Moja ocena: [3.75]Last edited by becik; 2016-05-17, 19:38.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, ładnie opalizuje i jest lekko zmętnione. [4.5]
Piana: Kremowa, średnia, dosyć trwała, bardzo ładnie zdobi szkło. [4]
Zapach: Słodowy i cytrusowy. W tle sosna, która po ogrzaniu jest coraz bardziej wyczuwalna. [4.5]
Smak: Treściwe i zbożowe ze średnią goryczką, ale zbyt zalegającą. Niemniej piwo orzeźwiająco-owocowe z trawiastą nutą na końcu. Z owoców oczywiście cytrusy... [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Trudno rozróżnić etykiety, trzeba patrzeć na nazwę piwa. Jak zwykle kapsel firmowy i brak pełnego składu. [4]
Uwagi: Jakoś mam szczęście do APA ostatnio, kolejne dobre piwo w tym stylu.
Warka 29.09.2016.
Moja ocena: [4.2]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, zamglone. [4.5]
Piana: Średnio obfita, nieduże pęcherzyki, jasnobeżowa, średnio trwała, ładnie firankuje. [4]
Zapach: Cytrusy, słód, mało intensywny. [3.5]
Smak: Umiarkowana słodowość, cytrusowe, lekko ponad średnia goryczka cytrusowo-sosnowa, średnio długa, jest też troszkę nut owocowych, średnie ciało. [4]
Wysycenie: Średnie - pasuje. [4]
Opakowanie: Całkiem ładna etykieta, niedokładny skład. [3.5]
Uwagi: Proste i smaczne APA. Zagapiłem się w sklepie, przez co w mojej butelce chyba było tylko ~450ml - brakowało całej szyjki piwa, szkoda bo wypiłem całe piwo z przyjemnością. Warka do 06.01.2017.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy. Mocno zamglony [4]
Piana: Początkowo taka na 1,5 cm. Opada ze średnią szybkością. Ładnie oblepia ściany [3.5]
Zapach: Aromat zdecydowanie zdominowany przez cytrusy. Jest też trochę tropików i sosny, ale cytrusy mocno przeważają. Zapach średnio intensywny [4]
Smak: Goryczka jak na APA spora, grejpfrutowa. Piwo dość wytrawne, mało tu elementów słodkawych. Karmel nie występuje, albo w śladowych ilościach. Goryczka dość długa, na finiszu przechodzi w lekko ściągającą ziołowość. Piwo niezłe, ale nieco za bardzo jednopłaszczyznowe [4]
Wysycenie: Niskie w kierunku do średniego. Pasuje [5]
Opakowanie: Dość ładna jasna etykieta. Sporo info, choć skład mógłby być dużo dokładniejszy [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: w okolicach bursztynowego, lekko zmętniony [4.5]
Piana: jasna z drobnych i średnich pęcherzyków, obfita utworzyła zwartą czapę i utrzymywała sporą warstwę na powierzchni. [5]
Zapach: cytrusowo-sosnowo-żywiczny od chmieli oraz słodowa baza z (minimalnym) karmelkiem i zbożowością. Aromat niezbyt intensywny ale wyraźny [3.5]
Smak: …gorzej. Owszem, baza słodowa z biszkoptem, chlebkiem, kontruje goryczkę cytrusową i żywiczną, która niestety z czasem zamienia się w zalegającą, łodygowo-trawiastą. [2.5]
Wysycenie: średnie – pasuje tu [4.5]
Opakowanie: ładne dla oka, trochę za mało info o składnikach. [4]
Uwagi: Gdyby nie ta spieprzona goryczka, piwo było by wręcz rewelacyjne.
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
Comment